[]

sigorta sorusu vol 101

Çalıştığım yerdeki muhasebeciyle konuştum, sigortayı müşavir yapıyor dedi bu böyle mi?

İkinci olarak, bu adamlar benim sigortamı yatırmamışlarsa ki muhtemelen öyle birşey oldu, ben muhasebeci aracılığıyla bunların tepelerine çöktürtüp geriye dönük sigortamı yatırttırabilir miyim? Cezası falan varmış geriye dönük işlemenin ama 6 eylülde iş başı yaptım, adamlar cezasını ödeyerek 2 ay geriye işlem yapabilirler mi şu anda?


 
muhasebeci(şirketin mali müşaviri) yapabilir sigorta girişini
tc kimlik no ve kimlik fotokopisi yeterlidir.
bir şekilde orada 2 aydır çalıştığını ispatlayabileceksen muhasebeciye gerek kalmadan tepelerine binersin.
o 2 ayı öderler.
iş müfettişlerinin bir baskını yeterli olur.
şirkete ceza keserler yanılmıyorsam asgari ücretin on katı ceza alır sigortasız çalışan her kişi için.
ben böyle hatırlıyom iş ve sosyal güvenlik hukukundan.
  • seyduna6687  (25.11.11 10:11:38) 
geriye dönük yaparlarsa hem giriş cezası var hem de 9-10 da aylık bildirgeden ceza yerler


  • kamyonsans  (25.11.11 10:11:50) 
sigorta giriş, çıkış ve aylık bildirge gönderme işlemleri bir şifre ile internetten yapılır. o şifreyi kim almışsa, ya da daha doğrusu o şifre kimin elindeyse o yapar. belli bir kuralı yok. patronun elindeyse o bile yapar yani. hiçbir sıfatı olmayan sıradan insan kaynakları elemanı bile yapar. demek ki sizde dışarıdan mali müşavir var ve şifre de onda. o görev edinmiş, o yapıyor.

geriye dönük işe giriş yapmanın da, geriye dönük sigorta bildirmenin de cezası var. yapabilirler ama yapmak istemezler.
  • kibritsuyu  (25.11.11 10:12:14) 
cezaları da yazayım.

işçi girişini zamanında bildirmemek: 1 asgari ücret
işçi girişinin zamanında yapılmadığını ssk tespit ederse 2 asgari ücret

giriş yapmak ile aylık prim bildirmek ayır şeyler.

aylık prim bildirgesine seni de eklediklerinde: 1/8 asgari ücret.
eksik verildiği ssk tarafından tespit edilirse: 2 asgari ücret

artı tabii ki gecikme zamlarıyla birlikte sana ait primler. ve yaralanıyorlarsa yararlandıkları ssk teşviklerinin geriye dönük ve ssk tespit etmişse önümüzdeki bir yıl boyunca iptali.
  • kibritsuyu  (25.11.11 10:16:42 ~ 10:17:43) 
cevaplar için teşekkür ederim, muhasebeciye hafiften söyledim benim sigorta yalan olmasın, geriye dönük olursa cezası var gibisinden ama biliyorum falan dedi.

Şimdi şirketi şikayet de edemem, şirkette çalışıyorum zaten. Muhasebeciyle aram iyi, o da suçu müşavire atarsa o zaman baskıyla halletirecem bu işi
  • bonjurkes  (25.11.11 10:26:28) 
bu arada, bu iş mali müşavirin sorumluluğunda değildir. kendimden biliyorum. yani giriş yapılıp yapılmamasına, yapılacağı zamana mali müşavir karar vermez. patron arar der ki şu adamı şu tarihte giriş yap, o da yapar. kendi inisiyatifi yoktur yani. öyle olması lazım. anca yapmayı unutmuştur falan, öyle olabilir. yoksa kendiliğinden " dur bu adamın girişini yapmayayım" diyemez.

şikayet etmek değil de, muhasebeciden önce patrona, müdüra falan kim ilgileniyorsa ona söyle. "unuttunuz mu yav benim sigortayı" falan de şaka yollu, papaz olmadan. "müşavir hede hödö" demesinler. o adam da emir kulu, yap derlerse yapar.
  • kibritsuyu  (25.11.11 10:35:29 ~ 10:37:47) 
valla müdür bu işlerle uğraşamayacak kadar yoğun biri, muhtemelen muhasebecinin sorumluluğunda, daha önceden sorduğumda, gözükmesi 2 ayı bulabilir dedi turkiye.gov.tr de

2 ay fazlasıyla doldu ve ben muhasebeciye durumu söyledim o da bana müşavire söyledim senin sigorta giriş belgeni gönderecek falan dedi bugüne hazır olacaktı ama daha birşey göndermemiş. Bunlar ya yediği haltın farkında oyalıyorlar, ya da gerçekten birilerinin ihmali var.

Muhasebeci ve işyerinde diğer çalışanlarla aram iyi, yani ses yükseltmek falan ortamı gerer, işte şaka yollu söylüyorum şimdilik ama, 2.5 aylık sigortamın üzerine de yatırtmam yani
  • bonjurkes  (25.11.11 10:40:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.