[]

Vista X64 mü XP X64 mü?

Vista'nın 64bit versiyonu da x64 olarak geçiyor mu bilmiyorum.

Artık 64bit olup Vista'nın hakkını verebilecek bir sistemim var. Ama ben XP'den oldukça memnunum. XP x64 mü kursam, Vista'ya mı geçsem?

Ayrıca ilk 64bit deneyimim olacak. Çok büyük fark beklemeli miyim? Uyum sorunları yaşayacak mıyım?

 
ben vista ultimate x64 kullaniyorum.
feci memnunum. driver sorunun yok ise eger gozle gorulur bir performans arti$i olacaktir emin olabilirsin.

  • sourlemonade  (09.07.08 00:31:21) 
ozellikle matematiksel islem gerektiren programlar gozle gorulur bir sekilde hizlanabiliyorlar. tabi bunun icin 64bit optimizasyonu iyi yapilmis bir kod olmali.
mesela windows calculator cok daha hizli calisacak, ama 100.000!i falan hesaplatmak lazim anlamak icin.
satranc motoru rybka'nin 64 bit surumu, 32bit surumunun yaklasik 1,6 kati hamle hesaplayabiliyor. normalde bunun icin ikinci bir islemci veya cekirdek lazim.
  • cench  (09.07.08 03:30:05) 
elbette ki 64 bit işlemciler 4gb'tan fazla ram sağlamak haricinde çok daha fazla işe yarıyorlar :) 64 bit işlemci demek her tick'te 32 tane 0-1 işleneceğine 64 tane işlenmesi demektir. neyse, vista ise alsa tavsiye etmem, xp'ye devam et derim. vista bazen hiç olmayacak yerlerde performans sıkıntısı yaşatıyor.


  • kokomichu  (09.07.08 10:40:54) 
evet, 64bit işlemcinin daha fazla ram'e müsaade etmekten fazlasını yaptığını biliyorum :) sorum zaten "64bit mi, 32 bit mi" değildi. "vista x64 mü, xp x64 mü" idi.

sistem özetimi şöyle vereyim bari:

* intel core2quad q9300 cpu @2.50ghz
* gigabyte ep35-ds3p motherboard
* 2gb 533mhz ram
* nvidia geforce 8800gt 512mb

şimdi, bir yandan da amacım dx10 kullanabilmek. o yüzden vista ihtimalini düşünmeye başladım zaten.
  • actionary  (09.07.08 13:01:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.