[]

erkek uzun saç ve bakım sorunu

değerli duyuru sakinleri,

1.5 yıllık saç uzatma serüvenimden sonra saçlarımın epey bakımsız kaldığını farkettim ve bunda özellikle vize dönemimden kaynaklanan dengesiz beslenmenin ve bakımsızlığın etkili olduğuna inanıyorum.

şimdi ben bu saçları tekrar parlak, kırılmayan, sağlıklı hala getirmek için ne yapabilirim?

rejoice saç şampuanı ve kremini kullanıyorum ama eğer daha iyi bir ikili bulursam seve seve değiştiririm. ek olarak saçları hep topluyorum tokayla serbest bırakmıyorum.

acaba uçlarından kestirsem falan tekrar sağlıklı bir forma bürünürler mi? saç kestirince niçin daha iyi uzar daha sağlıklı olur bir türlü anlamasam da tavsiyelere uymak istiyorum.

her türlü öneri, şikayet, eleştiri kabulümdür, acımadan yazabilirsiniz.

 
Uzun saçla ilgili söyleyebileceğim iki şey var.
1- kesinlikle krem, jöle, bakım ürünleri falan kullanmayın. Kullanınca saçlarınız güzelleşmiş gibi görünür ama bu tip şeyler kesinlikle saçı daha fazla yıpratmaktan başka bir işe yaramıyor.

2- 3 4 ayda bir periyodik olarak kırıklarını aldırın.
  • johan sebastian  (24.11.11 17:12:10) 
Saçı uzun bir er kişisiyim.
Saçını kestirmedikçe kırılır, kırıldıkça kopar ve sağlıksız uzar. O yüzden arada bir kestirmende yarar vardır. Zaten uçları falan o kadar "ölü" olur ki, dokununca hissedersin.
Bir de, normal saç kremi değil de, duştan sonra saçlar hafif nemliyken sıkılan sıvı saç kremleri vardır. Onu alıp, uçlarına doğru sıkarsan dolanmayı önlersin. Saç kremlerinin yumuşatma dışında bi yararı yoktur ve diplere sürülürse zarar verirler. O yüzden krem denilen şeyi saç diplerinde kullanma.
Edit: Saçını çok sık yıkama. Hatta ara ara bırak yağlansın. İyidir bunlar hep.
  • sesee  (24.11.11 17:21:06 ~ 17:26:17) 
dostum saç sağlığının saçları yıkamakla hiçbir alakası olmadığını söyleyen doktorlar var.

buna göre fazla unlu ve şekerli gıda tüketimi erkek tipi saç dökülmesinin en büyük sebebi.

beslenme noktasında buna dikkat etmek gerekiyor.

çinko, demir, biyotin gibi vitamin-mineraller de eksikliğinde saçlarda dökülmeye yol açabiliyor.

birkaç kişiden zeytinyağı-yumurta karışımından fayda gördüklerini de duymuştum.

saç sağlığı ile saç traşı arasında bir korelasyon olduğunu da hiç duymadım.
  • ya ben lan neyse  (24.11.11 17:23:36) 
uçlardan iki üç ayda bir aldıracaksın. bundan kaçarın yok. bir iki cm.

bir de sürekli toplu demişsin. incecik tokalar kullanma. tokan biraz kalın olsun. ince toka ile çok sıkı bağlayınca,bağladığın yerden de saç zarar görüyor. ayrıca ev ortamında falanken saçlarını açık bırak. saç diplerin bi rahatlasın hava alsın.
  • mahone  (24.11.11 17:26:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.