[]

Açıköğretim kayıt (ACİL)

merhaba ey ahali,
ikinci üniversite kapsamında açıköğretime kayıt yaptırmayı planlıyordum. geçenlerde internet kaydını yaptırdım, bugün katkı payını bankaya yatırdım, yarın da AÖF bürosundan son işlemi yaptırırım diye düşünmüştüm. fakat bugün kılavuzu okuyunca normal kayıtların son başvuru tarihinin 23.11.2011 tarihi olduğu 24 - 25 kasım tarihinde ise geçerli bir mazereti olanların kayıtlarının yapılacağı bildirilmiş. fakat kılavuzda geçerli mazeretten ne kast edildiği açıklanmamış. konu hakkında bilgisi olanlar, tecrübeliler bana geçerli bir mazeret söyleyebilirler mi ki yarın kayıt işlemini tam olarak halledebileyim.

Edit: teşekkürler

 
Mazerete gerek yok. Normal olarak bir AÖF Bürosuna gidip kayıt yaptırabilirsin.Sorun çıkarmazlar (:


  • XILL  (23.11.11 20:07:24) 
Az önce arkadaşımla gittim; korkunç bir sıra vardı. Sonra mazeret kaydı için bi kağıt alabileceğimiz söylendi. Yani durum şu. O bölgede illaki vardır bir mazeret kağıdı şeysi veren (Eminim ki kayıt yaptırdığınız yerin yakınında kırtasiye vardır bir sürü, oralarda oluyor.) Hastaydım, şehir dışındaydım vs. deyip, 2 gün içinde kaydınızı yaptırıyorusunuz. O kağıt biraz formalite amaçlıymış. Geri çevirme olmuyormuş vs. Ha biz de henüz teyit etmedik tabii ama sanmıyorum bir şey olacağını. Tavsiyem, yarın 7:30 gibi gidin ve o kağıdı bulun. 8:30 gibi açılır AÖF bürosu. Siz girebildiğiniz kadar erken sıraya girin ve işinizi halledin.
Nöt: Az önce dediğim, birkaç saat önce falan oluyor tabii.

  • sesee  (23.11.11 20:08:17 ~ 20:11:13) 
Sabah 8:30 da işlemlere başlıyorlar. Erkenden halletmek istiyorsanız saat 7:30 gibi kapıya dikilmenizi öneririm, ben öyle yaptım ve önümde de 10 kişi dahi vardı. Mazerete gerek yok takmazlar onu :) En kötü bir önceki gün bana sıra gelmedi diyebilirsiniz.
Diplomanızı ve fotokopisini, 4-5 tane fotoğraf, 1989 öncesi doğumluysanız da askerlik ile ilişiği olmadığınıza dair belge. Ama tüm evrakları araştırınız yinede.

  • mylord  (23.11.11 21:09:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.