[]

gramafon vs. pikap

ne fark var aralarında?




 
gramofon sadece 78 lik yani taş plak çalar. pikap 78, 45, 33 hepsini çalar tabi pikabına bağlı olarak.


  • e1c1e1m  (22.11.11 17:05:26) 
gramafon iğnesi zaman zaman (sık sık) değiştirilir sigara filtresi gibi. tükenir plak üstünde (taş plak?) ama pikap "vinyl" plastik olduğundan bi nebze "tükense" de bu tükenme yılları bulabilir iğnenin kalitesine bağlı olarak. gramafon gibi 3-5 plakta bir değiştirilmesi gerekmez.


  • ben smyrna  (22.11.11 17:12:33) 
pikap elektrikle çalışır. elektrik motoru vardır, plağı öyle döndürür. iğnenin okuduğu izi elektriksel yöntemlerle yükseltirsiniz, ya dahili anfisi vardır, ya anfiye bağlanacak kablo.

gramofon mekaniktir. zembereği vardır, kurarsınız, kurması bitene kadar döner ve ayarsızdır sadece 78 devirde döner ve dolayısıyla 78'lik plak çalar. kurması bitince iioooouu diye durur, yeniden kurarsınız. sesi de tamamen ucuna bağlı huni gibi hoparlörün içinden yükseltir. komple mekaniktir yani.
  • kibritsuyu  (22.11.11 21:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.