[]

Hardiskten windows xp kurmak

Önce neden böyle bir şey yapmaya çalıştığımı söyleyeyim, merak etmiyorsanız direkt ikinci paragrafa geçebilirsiniz. Mikrocontroller programlama için LPT portuna ihtiyacım var ve usb to lpt kablosu yok elimin altında. Programlama kartım sadece lpt destekliyor. Evde sadece eski laptopumda lpt portu var ama bu eski laptop usb'den boot etmiyor, cd romu bozuk.

Amacım C: ve D: olarak bölünmüş bir hardiski olan laptopa windows xp kurmak. D sürücüsünden boot edip direkt olarak windows setupına girmek istiyorum. Böylece C'ye windows kuracağım. İnternetten deli danalar gibi araştırdım ama adım adım anlatan kesin sonuç veren bir çözüm bulamadım.

Böyle bir şey mümkün mü ?

edit : laptop hdd'sine istediğimi yükleyebiliyorum.

edit2 : ayrıntılı açıklama

iki laptop bir tanesi şu an kullandığım her şeyi sağlam olan.

Diğeri ise windows kurmaya çalıştığım usb den boot edemeyen, cd romu bozuk olan.

usb to ata kablosu ile bozuk laptopun harddiskini sağlam laptopa bağladım ve ikiye böldüm C ve D olarak.

Amacım bu D sürücüsüne windows xp kurulumunu bootable olarak atmak hh yi bozuk laptopa takmak ve bozuk laptopu D den boot edip C ye win xp kurmak

 
elinde vin98 falan başlama disketin varsa dediğin olur dos ortamında hdd leri tanıması lazım elinde usb stick yoksa da işin çok zor sanki

bi ara elindeki microcontrolerin to ltp nin resmini çekip gönderirmisin sana zahmet ayrıca

edit:support.microsoft.com
  • benvaryaben1  (21.11.11 19:40:34 ~ 19:42:54) 
Başlatma disketi tamam da win 7'den bu başlatma disketini nasıl yazacağım hdd'ye ?

Kablo "custom" bir kablo. Bir ucu paralel port, diğer ucu seri port. Seri port kısmındaki kablolar özel bir şekilde bağlanmış, standart değil.
  • kimlanbu  (21.11.11 19:43:37) 
bozuk bilgisayara ait harddiski saglama bilgisayara bagladiktan sonra; saglam bilgisayar uzerinde xp kurulumunu calistirin (windows ortaminda), kurulum dizini olarak bozuk laptop harddiskini gosterin, gerekli dosyalar alinip bilgisayar yeniden baslatmak istediginde, bilgisayari kapatin. hardiski bozuk laptopa yerlestirin. buyuk ihtimalle kurulum bozuk laptop uzerinden devam edecektir.


  • opteron  (21.11.11 20:21:35) 
Win 98 de atsam, xp de atsam sürücü bootable olmadığı için setup.exe yi çalıştıramayacağım.

sağlam makinada win 7 yüklü, win7 deysen xp setup'u çalıştırınca yükle seçeneği deaktif oluyor haliyle.

sağlam laptopu xp cdsi ile açarsam da laptop hardiskini usb kablo ile sağlam makinaya bağlamış olduğumdan kurulum bu diski görmeyecek.

sinirden kendimi zikeceğim az kaldı.
  • kimlanbu  (21.11.11 20:32:56) 
bu sitedeki imaj yazma programı da ne usb belleğe ne de usb den bağladığım hardiskime yazabiliyor.


  • kimlanbu  (21.11.11 20:44:46) 
dosyaları direkt olarak atınca disk bootable olmuyor. şu an ümitsizce ne olacağını bile bile denedim "bootmgr eksik yeniden baflat" hatası veriyor.


  • kimlanbu  (21.11.11 20:49:21) 
bozuk laptopun hddsini sağlam olana takıp xp kuracağım bakalım neler olacak. 1 saate dönmezsem ya kendim camdan atlamışımdır ya laptopu atmışımdır, kimseyi aramayın panik yok.


  • kimlanbu  (21.11.11 20:57:20) 
sağlam laptopun hdd si sata çıktı, bozuk olanın hddsi ide.

Sanırım sabır testine tabi tutuluyorum şu an.
  • kimlanbu  (21.11.11 21:07:12) 
Çok detaylı inceleyemedim ama şunlara bir baksanız...

www.overclock.net
www.syschat.com
  • crostata  (22.11.11 01:25:51) 
eve gidince deneyeceğim, çalışmazsa artık daha da bir şey demiyorum


  • kimlanbu  (22.11.11 07:17:02) 
sabah ayrıntılı bakamamıştım, linktekileri yapabilmek için laptop hdd pinlerini pc ye uyacak şekilde çeviren aparat gerekiyor.


  • kimlanbu  (22.11.11 18:49:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.