[]

otellerde kimlik fotokopisi

otellerde hep (en azindan benim gittiklerimde) kimligimin fotokopisini aldilar. boyle bir sey yasal mi? bunlarla tehlikeli isler yapabilirler mi?




 
otel kısmını bılemem ama:

tc kımlık no ve veya kımlık fotokopısı o ınsanın 2 dakıkada dunyayı basına yıkma aparatıdır

dıye bır sey YOK. Bu yasınıza kadar mılyon yere vermıssınızdır kımlık fotokopınızı, rahat olun. Yok sırket kurmak yok rusa nıkah kıymak, yok macara salam, arnavuta cıger dogramak falan yok oyle bır sey.

Rahat olun.

Edıt: ısteyene verıcem tc no, kımlık fotokopısı. Kursun bakıyım sırketı.
  • 29ekim2011  (21.11.11 17:51:55 ~ 17:53:55) 
mecbur,polise bildiriyorlar suçun varsa gelip seni alıyor polis abiler.


  • pipbull  (21.11.11 17:51:57) 
o adamın zaten senden onu alma hakkı var(o hakkı devlet veriyo ona), eğer almazsa ona cezası var. o adam belediyesi, maliyesi, vergicisi vs. kimlere nerelere hesap veriyo bi bilsen..


  • blackmail  (21.11.11 18:07:31 ~ 18:07:49) 
otelci olarak şöyle söyleyebilirim;

hızlı check-in olayı ve misafir memnuniyeti açısından, siz check-in sırasında bekleme yapmayın diye resepsiyonist kimliğinizin fotokopisini alır. çünkü ;

her gece saat 00:00 ile 01:30 saatleri arasında bölgeden sorumlu emniyet birimlerine otelde konaklayan her şahısın kimlik bilgilerini göndermek zorundalar.

başka bir açıdan değerlendirecek olursak. atıyorum sen gittin otele, ertesi gün vardiya devrinde bak böyle bir adam geldi otele, tipi de bu. hani görünce ''kim bu lan diye şaşırma'' diye de kullanılabilir.

ama sanmıyorum ki bir adet kötü niyetlinin oralara sızıp senin kimlik bilgilerinle seni borç batağına sürükleyecekler..

umarım yardımcı olmuştur.

not : birazcık baskı yaparsanız giriş işlemlerinizi yapan personele eminim hızlı bir şekilde sisteme girdikten sonra kimlik fotokopisi almadan kimliğinizi size geri verebilir. tabi sizde sorun yaratıyorsa..
  • hippokondriyak  (21.11.11 18:14:29) 
geçen gün böyle bir emsal karar çıkmıştı. vermek zorunda değilsiniz. ama bir takım kimlik bilgilerini isteyebiliyorlar.


  • ground  (21.11.11 19:13:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.