[]

şans mı güzellik mi

dün bir film izlerken haddinden fazla dikkatimi çekti.

çok güzel bir hatun var başrolde, kadın ne yaparsa erkekler alkışlıyor kadınlar kıskanıyor, bütün kapılar ardına kadar açılıyor, herkes yardımcı olmaya çalışıyor bu bayana....

bizim ofis yerinde de var yakışıklı bir çocuk bütün kızlar ağzının içinde daha çocuk canım tatlı çekti diyor bütün kızlar çekmecelerini boşaltıyor tatlı bir şey bulup iki muhabbet etmek için.

olay böylemidir yakışıklı yada güzelseniz işi kaparmısınız.

mesela bir iş görüşmesine katılmıştım,
5000 kişi başvurmuş 4 kişi alınacak işe
guzellik ve fizik kısmıyla hiç ilgisi yok olayın...
mulakatı yapan bir bay bir bayan ikisi karar veriyor.
8 kişi kaldık en son sonuçları açıkladılar, 2 tane hakikaten güzel kız seçilmiş diğer seçilen ikisi çok tecrebelilerdi hakkıyla aldılar işi... bu iki kızın cv si benim çok altımda idi ve mulakatta onlardan cok daha iyi cevaplar verdim sadece ben degil diger herkes bunlardan daha iyi durumda idi her bakımdan ve kızların torpili de yoktu.

bunun gibi kac is kacirdik ne fırsatlar dondu.

sizce hayatta guzel yakısıklı olmak butun kapiları acan bir maymuncuk mudur ?

 
bütün kapıları açmasada büyük bir avantaj olduğu kesin.


  • pelinn.  (21.11.11 15:58:58) 
Butun kapilari acmaz ama bariz avantaj saglar. ABD'de yapilan bir arastirmaya gore (usendim kaynak bulmaya) boyu daha uzun olanlar, daha guzel/yakisikli olanlar esit pozisyondaki arkadaslarina gore daha yuksek maas aliyor ve daha hizli terfi ediyor.


  • crown  (21.11.11 16:00:21) 
yakışıklılık - güzellik iş dünyasında alt seviyedeki pozisyonlarda biraz avantaj sağayabilir. ama iş profesyonelliğe, ciddi işlere geldiğinde hiçbir avantajı olmaz. hiçbir ciddi yönetici şirketi batıracaksa bu güzel kız batırsın diye işe adam almaz.


  • orpheus  (21.11.11 16:36:15 ~ 16:36:53) 
Bütün kapıları açmasa da pek çok kapıyı açar.

HEle özel sektörde olağan dışı özelliği olan başka bir aday yoksa ilk tercih sebebi olur genelde.
  • efrasiyab87  (21.11.11 16:36:43) 
sadece güzel oldugu icin bir hatunun kafası calis-maz degil ki ,ortalama kafada ama guzel bir kadın zirveye kadar cikar, diger taraftan prezantabl olmadıgı icin ise alinmayan bir cok kisi var ,işe alımdaki kızlardan duyuyorum mesela bir uluslararası sirkeette calisiyorum kızlar yakışıklı bir herif olduğu zaman derhal işe alıyor.halbuki bir deha gelse ama herif çirkinse işi alamaz eeee haliyle bu adam bizimki gibi büyük şirketlerden çoğunda iş bulamaz çünkü mantık aynı heryerde aynı kadınlar insan kaynaklarında en çok eli ayağı düzgün olsun diye bakar ciddi anlamda büyük firmalarda hep ik ile çalışır sonuçta ik cılar bilgi-tecrübeye bakmaz kişinin genel niteliğine bakar.

yakışıklı herif işi alıyor daha sonra da aptal değilse çalışır iyi bir yere gelir ama adam çirkinse deha bile olsa iyi bir şirkette iş bulamaz ?? bulamaz mı hakikaten cık bulamıyor.
  • kulustur  (21.11.11 16:44:42) 
iş hayatında bilmem de sosyal hayatta bariz farkediyor. aynı işyerinde çalıştığımız kızların hayali özelliklerini taşıyan bir eleman vardı. 1,90 boy esmer yakışıklı vs. biz kızlarla aramızı iyi tutmak için kırk takla atarken abartmıyorum eleman istediğine istediği postayı koyuyordu arkadaş yine de dibinden ayrılmıyorlardı.


  • lazpalle  (21.11.11 16:49:14) 
dünya kadar malın olacağına ..... olsun diye boşuna dememişler arkadaşım. ortada yaradılıştan gelen bi haksızlık var aslında(gerçi allahın işine karışılmaz vardır bi bildiği). yaradılışı güzel olanlar, çirkin olanlara göre çok daha öndeler bazı durumlarda. çirkinlerin öncelikli derdi güzel olmak, güzellerin derdi ise; ay berke'yle mi çıksam yoksa burak'la mııııı? saçmalığa bakar mısınız. güzellik çirkinlik yüzünden dertlerin bile değişkenlik gösterdi bi hayat..


  • blackmail  (21.11.11 17:23:00 ~ 17:23:22) 
guzellik/yakisiklilik cogu zaman etkileyici oluyor. guzel bir insana karsi gosterilen tolerans, anlayis cirkin bir insana gosterilenden cogu zaman kat be kat fazla oluyor.


  • ikilem  (21.11.11 17:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.