[]

kavak ağacı

köyde 8-10 dönüm bir arazi var. tamamen fantezisel olmasına rağmen, buranın 2 dönümüne falan kavak ekiyim diyorum.

kaç sene sonra kestirebilirim?
devletle bir sıkıntı çıkar mı?
1'e kaç kazanırım? kazanır mıyım?
bir kavak fidanının maliyeti nedir?
2 dönüm yere kaç kavak ekilir?

teşekkürler.

edit : köy çanakkalede, kavak yetişiyo genelde. o yüzden belirtmedim.

 
köy rize'de mi? toroslar'da mı? konya'da mı? bodrum'da mı?


  • terp  (21.11.11 15:25:01) 
şimdi hocam kerestelik ağaç yetiştirme işini ben de düşündüm.servi kavaksa dikeceğin kavak yapma derim.çünkü su istiyor ve zor büyüyor.biz bu yaz bi tane 60 yıllık kavak verdik 125 e gitti.gerçi zor yerdeydi bir de ilk bulduğumuza ne diyosun dedik 100 dedi 125 olsun dedim baktı öğrenciyim neyse lan boşver veriyim dedi içinden durdu biraz sonra olur dedi.o değil de kavak eskisi gibi para etmiyor diyorlar bizim oralarda(kayseri).çam iyi para ediyomuş bu aralar ama çam da yani allahlık.20 sene sonra anca kesime geliyor.ben bizim köydeki arsaya yarı bodur ceviz ve badem diktim.su istemeyen ve ürün verme bakımından 3-4 yıl isteyen aynı zamanda verdiği ürünü iyi gelir getiren ağaçlar.eğer para peşindeysen bademi ya da cevizi bi düşün derim.badem ki kilosu 10-50 arasında değişiyor.ceviz de zaten malum bu yaz iç cevizin kilosunu 32.5 liradan aldık marketten.

sen yok ben para da olsun da esas amacım yeşillik olsun seviyorum ben kavağı diyosan çıplak köklüsünü 3-5 liraya bulursun.ama anladığım kadarıyla gelir istiyorsun.amacın gelirse ceviz ve badem sana uygundur.

şimdi ben ceviz ve badem diyince senin aklında şöyle birşey oluşacak:abi meyveyle kim uğraşacak kerestelik iyi direk keselim gitsin kökten temiz bi alışveriş olur.başta ben de öyleydim ama sonradan fikirlerim değişti.deneme amaçlı bizim bağa 4 ceviz 2 badem 3 kayısı 3 çam 2 armut 1 ıhlamur diktim.hangisi güçlü kalırsa tüm bağa ondan dikeceğim.favorim ceviz.sana da tavsiye ederim.hem illa kereste istiyosan cevizin kerestesi kalitelidir iyi para eder.
  • error522  (21.11.11 16:40:10) 
kavak hakkında bilgim yok ancak (daha doğrusu bu işlerle ilgili bilgim yok) tavsiyem (yahu bir türlü hatırlayamadım adını ... pavlina povlino paulina pöffff bulamadım) ekmeniz. bunlar bir yılda 4 metre falan uzuyor ve kereste olarak değerlendiriliyor.


  • ben smyrna  (21.11.11 16:57:45) 
Çanakkalenin neresi fazla rüzgar alan yerde kavak pek tavsiye etmem, yerine göre 10-15 yılda kesersin, 6-7 yılda da kesen var ama...
kavak para etmez çünkü mobilya amaçlı değil daha çok kereste amaçlı üretilir, öyle mobilyalık iyi bir ağaç değildir, fidan maliyeti 5 liradan başlar 15 liraya kadar çıkar, kavak dikim aralığı da sana kalmış araları 6-8-10 m isteğigin gibi bırakabilirsin, burada sık ekim de yapabilirsin seyrek de, sana kalmış, devletle hiiiççç bir problem olmaz, ama eğer bu işe gireceksen, 2 dönüme değil arazinin hepsine dik, bir de kavakları küçük diktin diyelim ilk 2 yıl kavak aralarında alternatif ürün yetiştirebilrsin...

  • bisanthe  (21.11.11 17:08:40) 
ben smyrna nın dediği tür paulownia dır.polovniya diye okunur.türkçeye pavlonya olarak geçmiştir.diğer bir adı da çin kavağıdır.2 senede kağıtçılar için kesime gelir.10 senede güzel verim alınır.ama 10 sene.


  • error522  (21.11.11 17:33:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.