[]

Hava Temizleme Cihazları

Merhaba bilim insanları,

Hava temizleme cihazları(çok iddialı biliyorum) hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Biraz inceledim, özellikle alerji ile alakalı sorun yaşayan bünyelere HEPA Filtresi olan ürünler tavsiye ediliyor.

Ben de tam bu noktada toz, mite, vb. gibi zımbırtılara alerjik reaksiyon gösteriyorum. Böyle bir ürün edinmeyi düşünüyordum, ihtiyacım olan fazla oksijen değil, az toz ve mite gibi zamazingolar.

Ancak, DonanımHaber Forum'larında bu konu ile alakalı üstadî bilgiler veren bir kaç zat var(forum.donanimhaber.com). Siz değerli bilim insanlarına sorum, bu zat'ların savunduğu çeşitli kaynaklarla(?) İyonizer ve Aktif karbon filtreli hava temizleyici(?) cihazların insan sağlığına zararı çok fazla mıdır?

Bunun haricinde alerjik rinit, alerjik astım, alerjik bıdı gibi hastalıklardan müzdarip duyuru vatandaşlarının kullandığı herhangi bir temizleyici cihaz var mı? Ben özellikle Sinbo marka ucuz HEPA Filtreli bir cihaz buldum ve bunu düşünüyorum ama emin olamadım.

Halıyı, perdeyi vs kaldırıcam bir de şunlardan edineyim diyorum. Odam da elektronik cihazların üstü hep toz oluyor.

Bunların oluşmaması için anti alerjen nevresim vs'de varmış bilen var mı? Mobilya ve tekstil ürünleri için sprey vs? Bilindik bir marka arıyorum, Internette olanlar çok pahalı.

Bu işten anlayan bir hayırsever ciddiye alıp cevap verirse süper olur.

Eyvallah.

 
Biz içinde su kovası olan elektrikli süpürge kullanıyoruz. Emdiği havayı su içinden geçirdiği için temizlik yaparken saldığı toz da hemen hemen hiç yok ya da çok az. Normal elektrikli süpürge torbasının gözeneklerinden kaçan bütün toalzrı ve mite'ları odaya geri salıyor.

Halıyı kaldırmak iyi fikir.

Ancak düşündüğünüz şeyi yapmanızı şahsen pek tavsiye etmem. Evinizi dış ortamdan neredeyse tamamen soyutlamanız iyi değil (eğer 24/7/365 odanızda yaşamayacaksanız) Kendi evinizde bağışıklık sisteminiz ortama göre kendini ayarlayacak dışarı çıktığınızda da dışarıdaki toz ve mite'lara daha savunmasız olacaksınız. O cihazların insan sağlığına zararı bu şekilde oluyor. Vücudunuz ortamda az tehlike görüp savunma mekanizmalarının seviyesini düşürüyor. Kapı önüne çıktığınızda hastalanıyorsunuz.
  • franz kafka  (21.11.11 13:54:44) 
@franz kafka,

Ben mite ve tozdan dolayı günün 24 saati hasta gibiyim zaten. Burun etlerimden alerjik salgıar yüzünden bıktım. Senede en az 8 kere farenjit oluyorum, burun işlevini yapamadığı için:)

Dolayısıyla zaten pek savunmalı değilim, odamda çok vakit geçiriyorum dolayısıyla orayı daha yaşanabilir hale getirmem lazım.
  • kobretti  (21.11.11 14:03:52) 
kardeş paraya kıyıcan bi tane dyson elektrik süpürgesi alıcan
allergy modelinden.
odandaki halının cinsi neyse bilmiyorum ama yün falan (doğal ya da sentetik) olmaması gerek.
biz üzerine bi çarşaf seriyoruz hatta gayet iyi oluyor
dışarıdan geldiğinde kapının önünnde bi montunu falan silkeliycen böyle şeyler işte
sonuc itibari ile hava temizleme cihazından ziyade elektrik süpürgesi önermişti bize alerji uzmanı dr
memnunmusun diycen memnunum
ha makina taksidi 100 küsür lira ama olsun
ha o makinayı en ucuz nerden bulucum dersen, bimekse bakacan, elektroworld e bakıcan
umarım işine yarar bu bilgiler hassas insan
ha ama hava temizleme cihazıda alsan, elektrik süpürgeside alsan
hepa filtreli olmalı
(gerci hava temizleme cihazları ucuz ya al bi dene)
  • primetime  (21.11.11 14:25:10) 
Elektrik süpürgesi, evet çok önemli alacağım zaten ama halıyı da her koşulda ya anti alerjen alacağım ya da kaldıracağım.

Bunun yanında oda da bulunan toz yoğunluğunu bi şekilde azaltmam lazım. Hava temizleyiciler, en azından buna yarıyordur sanıyorum.

Yorumlar için tşk, ama bunu yaşayan insanlardan da bir kac görüş bekliyorum :)
  • kobretti  (21.11.11 14:36:25) 
kardeş antialerjen halı falan para tuzağı ona vereceğin paraya git filtre al makina al falan
halının üzerine bi çarşaf serdinmi olay bitiyor abicim, al sana antialerjen. Dr tavsiyesi bu da bize ve faydasını gördük

  • primetime  (21.11.11 15:31:41 ~ 15:32:26) 
Perdeyi'de çarşaflayamam herhalde. O yüzden bu toz ve mite için bir şekilde girişimsel bir önlem almak gerek.

Bu spray olabilir ya da ona benzer birşey.

Yorumlarınız için teşekkürler.
  • kobretti  (21.11.11 15:51:27) 
Yılların astım hastasıyım, tavsiyelerim:

1)Evi alabildiğince arındırmak ama dışarıdan da çok soyutlamamak, sonra ofiste çalışınca dağılıyorsunuz.

2)Evi arındırmak istememizin sebebi gece rahat uyumak. Bir astımlı olarak yatak odanızda halı varsa (benim var) mutlaka eski, nezenmiş, artık havlanmayan halılar veya hav yapmayan ip halılar veya kilimler olmalı. Şahsen ben aileden kalma en tipsiz ince nezenmiş halıları yatak odama serdim, sıfır hav.

3) Mite denilen yaratıklar bana dışarıdan daha çok dokunuyor. Paraya kıyıp uçak motoru diye lanse edilen süpürgelerden aldım, benimki RAINBOW. Bu süpürgenin zilyon tane aparatı var, her yeri bununla süpürüyorsun, ayrıca toz alma işlemi yapıp toz havalandırmıyorsun. Ben tüm yüzeyleri (duvar,kapı,sehpa,halı,pencere) süpürüyorum. Çekişi çok kuvvetli, hiçbirşey kalmıyor.

4) Mite'ların en sevdiği bir diğer yuva da perdeler! Perdede inanılmaz birikiyor bu arkadaşlar, gece rahat uyumak istiyorsan perdelerini sık sık makineye at.

5) Evin içinde çamaşır kurutma! Onlardan dökülen şeyler beni çok hapşırtıyo mesela, eğer çamaşırı evin içinde kurutmak zorundaysan yatmadığın bir odada kurut ve pencere aç. Çamaşırlarda toz deterjan ve yumuşatıcı kullanma. Az ölçü ile sıvı deterjan kullan.

6) Koruyucu bilmemne, hava zartı zurtu spreyi bunları sıkma, daha beter yapıyor (tecrübeyle sabit).

7) Çarşafların, havluların hep gerçek pamuk olsun. Ben yorganımı bile yataştan bambu lifi yorganına çevirdim, elyaf uyku setinde nefes alamıyordum.

Tüm bunları yapıyorum, evi düzenli süpürüyorum, şu an evde KEDİ! bakmama rağmen evde hiç alerjim olmuyor. Ama süpürme olayını boşlarsam (on gün süpürme atıyorum) hemen hapşırıklar başlıyor.

Çok uzun yazdım ama geçenlerde bir uzmana muayene oldum tekrar, aynen sene içinde onlarca kez faranjit olduğum için. Hayat tarzıma dikkat etmemi, bağışıklığı korumak için bol taze meyve sebze tüketmemi, grip mikrobunun kendisinin bile bana alerji yaptığını! söyledi.

Başka soracakların varsa DM. Geçmiş olsun!
  • qwertyuo  (21.11.11 16:16:08) 
Virussafe yeni nesil hava temizleme cihazı havayı temizler , bakteri ,mikrop , alerjenleri yok ederek havayı temizler www.virussafe.net siteyi ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz sizin ve ailenizin sağlığı için çalışıyoruz VİRUSSAFE

VİRUSSAFE'in Faydaları

1) Virussafe ortamda bulunduğu havayı temizler.
2) Virussafe astım ve grip hastaları üzerinde %99 etkilidir.
3) Virussafe bakteri ,alerjen ,mikrop vb şeyleri %99'a kadar yok eder.
4) Virussafe nemi ve küfü azaltarak bulunduğunuz ortamı temizler.

Virussafe diyor ki: TEMİZ HAVA HER DERDE DEVA !!!
  • ékşizi  (18.04.13 10:08:46 ~ 10:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.