[]

Saç dökülmesi

Şekil 1a da görüldüğü üzere fotoğraf benim olmasa da saçlar benim saçlarıma oldukça benziyor ve malumunuz saçlar şekildeki gibi yanlardan açıldı. Ailede saç dökülmesi yaşayan yok, muhtemelen sebebi 6-7 sene önce saçlarımı uzatmaya kalktıktan sonra uzadığı için dökülmeye başlaması ve üniversitede sinir stres halleri.

Saçlarım bu şekilde olduğu için saçlarımı ortalama 3 numaraya kestirip makinayla öyle geziyorum, bir nevi asker traşı, saçlar kısayken hoş gözüküyor ama uzamaya başlayınca saçlar öne doğru yatıyor ve boktan bir görüntü oluşuyor, yani 3 haftada bir saçları makina ile kısalttırıyorum.

Teknolojinin bu konuda geldiği noktayı bilmiyorum ama saçlarımın yanlarındaki açıklıkları kapatabilecek saçların tekrar nasıl çıkacağını merak ediyorum. Şampuanmış, ampulmüş, vitaminmiş hepsi olabilir, fakat bu konuda 2 sorum var.

1-) Hangi ürünü kullanmalı, bir sürü var ?

2-) Bu saçlar çıksın diye kullanıcam ama sürekli kullanmak mı gerekiyor, yoksa şampuanı bıraktığın an saçlar da geri dökülecek mi.

Bi arkadaşım ampülde vitaminli bişeyler kullanmıştı ama şu saatte soramadım.

edit : kurbağayı düzelttim

 
1- ) bioxin kullanıyorum ben. baya azalttı dökülmeyi, kalanları da güçlendirdi hatta yeni saçlar bile çıktı.

2- ) sürekli kullanmana gerek yok.
  • fakyoras  (20.11.11 22:28:01) 
bioxcin bende de anormal işe yaradı.

çok faydasını gördüm.
  • expansion pack  (20.11.11 22:33:18) 
dökülen saç bir daha çıkmaz, minoxidil vs. sadece geciktirir döküleceğin dna de yazıyorsa da dökülür.

kafayı takıp paranızı çöpe atmayın, herkes şu ilaç bu sprey filan der tamamen palavra...

dermatolog arkadasım soylemisti banada.
  • kulustur  (20.11.11 22:46:26) 
Bepanthene ampülden bahsediyorsun sen :) Sanırım onu badem yağı ile karıştırıyorlar. Tam bilmiyorum ama bahsettiğin bu.


  • hnoss  (20.11.11 23:30:51 ~ 23:32:04) 
minoxdil, bioxin gibi bir sürü ilacı/spreyi kullandım ben. aralarında bir tek minoxidil faydalı oldu. o da saçın dökülmesini inanılmaz yavaşlattı zaten yenisini çıkartmıyor. özünde revingen mi ne öyle bi şampuan var o da benim işimi görüyor tek başına. şampuanı kullanmadığım dönemlere göre çok az dökülüyor.


  • phoera  (21.11.11 03:27:08) 
  • primarymaster  (21.11.11 07:59:32) 
ektireceksin hacı başka yolu yok.
dayımdan iliyorum,
denemediği ilaç yöntem kalmadı,
şimdi saç ektiriyor.
senin saçlara benzer durumda onun saçlar,
beşiktaşta bir yere gidiyor 2200 tl verecekmiş.
  • seyduna6687  (21.11.11 12:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.