[]

mp3 player sorunsalı

Önceden de sormuştum ama yine belirteyim,

ipod umu düşürdüm, yeni bir mp3 çalar almak istiyorum, yalnız kafam azıcık karışık. Sorularım şu

1-) Sony'nin ses kalitesi (şu parmak kadar olan mp3 playerları) ipodunkinden iyi mi?

2-) Ya 120 liraya falan gidip sıfır bir mp3 çalar alacam (bu bütçeyle işte sansa, sony, falan alabilirim). Ya da sahibinden.com'da gördüğüm 2. el ipodlara bakacam.

3-) 2. el cihazlar ne kadar güvenilir? Kullandığım ipod nano 3rd gen 110 liraya falan satılıyor, ya da ipod touch birinci nesil 160 tl ye satılıyor 2. el. Muhtemelen bunların garantisi falan yoktur, ama bunlara ne kadar güvenebilirim? Çakması, taklidi, sorunlusu vs nasıl anlarım? Cihazı elime alıp 1 saat onla vakit geçirmek bu konuda fikir veremez bana. Aynı şekilde batarya süresi önemli bir konu

4-) Ya da gidip ebayden falan refurbished mp3 çalar alacam yine ipod, ortalama 100 dolara falan, gümrük sınırını geçmeden. Fakat bunlarda muhtemelen garanti yok ve eski mp3 çalarım refurbisheddi memnundum ekranı çizikti hafif falan ama, amerikadan refurbished mp3 çalar alırsam Türkiyeye girişte sorun çıkar mı? Ya da böyle birşey yapmak mantıklı mı? Kargo konusu, kaybolma durumları vs ne olur bilemiyorum

Fikir verirseniz sevinirim, daha 100 lira verip kulaklık alacam

 
1- Kısmen. Ipod'u da düzgün bir kulaklıkla kullanırsanız fark hissedilmez denebilir.
2,3- Bu size kalmış. Ben olsam biraz kullanılmış ama daha güzel bir cihazı tercih ederdim. Donanımhaber forumlarına bakabilirsiniz, bu tür konularda iyi bir yerdir.
4- Takılırsa gümrüğe yazık olur, yurtdışından gelen biri yoksa bu büyüklükte bir şey için girişşilmez bence. Veya Türkiye'den refurbished bulmaya bakın.
  • cashkorkmaz  (20.11.11 20:13:05) 
şu an ipod nano'm ve parmak sony'm var. aynı kulaklık ile ses kalitesinde farkını bulamazsın ikisi arasında ama sony'nin yanında gelen kulaklık ipod kulaklığına 10 basar.

ayrıca sony'nin 3 yıl birebir değiştirme garantisi var. (hala var mı bilmiyorum)
  • elalemin derdi  (20.11.11 21:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.