[]

nokia c5-03 alayım mı?

tekrar merhabalar efenim,

nokia olması konusunda takıntılı olan kardeşime alacağım bir telefon var. nokia C5-03...

www.nokia.com.tr

www.bimeks.com.tr

nokia dokunmatik telefonlar arasında bu fiyata alınabilecek daha iyi bir telefon var mı? aslında ben başta nokia 5250 (www.nokia.com.tr) alıyoruz diye kesin karar verdim sonra C5-03'ü wi-fi vb. daha fazla özellikle sadece 30 lira fazla ödeyerek alabileceğimi gördüm. 5250 de ise wi-fi dahi yokmuş. yanlış mı düşünmüşüm? iyidir değil mi bu telefon? C5 yani...

 
ben 2011 ocakta aldım, yeni çıktığı dönemlerde. öyle çok sık yeni telefonları takip etmem ama bence fiyatına göre gayet iyi bir telefon. şimdiye kadar sadece şöyle bir sorunum oldu: arada sırada haritayı açtığım zaman, nadiren de olsa "hafıza dolu, bazı uygulamaları kapatın" diyor. format atsam düzelir ama atmak da istemiyorum. her neyse.
kullanımı falan hoş. görüntüsü kibar. 15 liraya bir kulaklık alsanız, mp3 player kadar kaliteli müzik dinletiyor. hatta mp3 player almaktan vazgeçtim telefonda dinleyip test edince (orijinal kulaklığı ile değil de 20-25 liralık philips kulaklık ile gayet iyi oluyor)

wifi olması avantaj. zaten o yüzden almıştım. haritası falan da var. navigasyonu hoş. ama eğer internet paketi olmadan kullanırsanız oldukça maliyetli oluyor (dakikada 10 tl falan gitti avea için). ama aylık 1 gb avea paketi alıyorum. navigasyon öyle olunca çok hesaplı oluyor.

bir eksisi varsa o da ovi store'da yeteri kadar uygulama olmayışı. ben mesela pek oyun falan yükleyemedim, oyunlar dandik. gerçi oyun olmasa da olur ama olsa da fena olmaz.

daha sonra, windows 7'den film atınca şöyle güzel bir yönü var, video uzantısı otomatik olarak telefonda oynatılacak şekilde dönüştürülüyor. böylece şehirlerarası yolda gayet güzel bir şekilde film izlenebiliyor.

2-3 kez yere de düştü, hiçbir şey olmadı. bana göre nokia 6630 bir efsaneydi döneminde. bu dönemde de fiyatı da göz önünde bulundurulduğunda c5-03 öyle bir şey. ben kesinlikle şu 5250'den ziyade 50 hatta 100 tl bile pahalı olsa c5-03ü tavsiye ederim. ben gayet memnunum. şarjı da fena değil. günde 10 dk konuşma, 10 dk nete girme, 3-5 dk navigasyona bakma, 10 kadar sms alıp gönderme ile 4-5 gün kadar gidiyor geceleri kapatmadığım halde.

özet: alın -bence-

ama şu da var. mesela ne yalan söyleyeyim android uyumlu bir telefon olsa daha hoş olurdu uygulama açısından. ama şimdiye kadar hep nokia kullandığım için nokiadan da vazgeçemiyorum. bir de sanırım android uyumlu telefonlar 700-800 tl den başlıyor. emin değilim.
  • gogu delen adam  (20.11.11 16:34:20) 
doğum günümde hediye geldi bana, 5-6 aydır sorunsuz kullanıyorum, hastasıyım, herkese tavsiye ederim.


  • der meister  (20.11.11 17:36:56) 
Ben de kardeşime aldım, aldıktan sonra bayıldık. Küçük, hafif, çözünürlüğü ve renk kalitesi güzel. Estetik. :)
Bana göre olumsuz tarafı: Led flaşı yok, otomatik odaklanma yok, fotoğraf çekme için ayrı bir tuşu yok. (Ekrana basarak çekiyorsun.)
Karar senin.
  • arig  (20.11.11 17:50:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.