[]

Ses Yalıtımı

Selamlar, ev içinde kapı boşluğuna alçıpan duvar yapılarak ses yalıtımı sağlamak için malzeme olarak ne kullanılmalıdır?(Taşyünü, strafor ...) Fikir sahibi olan var mı?




 
Yan komşunun gürültüsünü kesmek için taşyünü yaptırmıştım. Çok da memnun kalmadım. Gene de ses geliyordu yani.


  • eteria  (20.11.11 10:20:45) 
Bizim amacımız çok yüksek sesleri izole etmek değil iki oda arasındaki konuşma sesi ya da hafif şiddetli müzik sesi gibi sesleri izole etmek. Normal duvara yakın bir şey olsa kafi. Her usta farklı madde önerdi. Sizin taşyünü kullandığınızda yan komşudan gelen çılgın sesler mi yoksa normalde geçmeyecek sesler mi ?


  • hottamale  (20.11.11 10:55:44) 
iki oda arasına duvar yaptırıyor ve ses geçişini engellemek istiyorsanız, alçıpan/taşyünü/alçıpan kombinasyonu basit ve kullanışlıdır. ses geçişini daha çok azaltmak istiyorsanız, alçıpanı çift kat kullanmanızı öneririm, içindeki malzemeye alternatif aramaktan çok. daha detaylı bilgi ihtiyacınız olursa sorabilirsiniz.


  • s e  (20.11.11 12:26:05) 
Yatak odası, yan komşunun salonu ile bitişikti ve komşularımız yükseks sesle TV izlemek, misafir ağırlamak, kavga etmek vb eylemleri gerçekleştiriyordu. Amaç bu sesleri kesmekti ama deneyim çok da başarılı olmadı dediğim gibi.


  • eteria  (20.11.11 13:36:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.