[]

aöf kayıt

Ben geçen sene aöf'e kaydoldum ama finallere girmedim kaldım tüm derslerden ve vazgeçtim devam etmeyeceğim. Kaydımı sildirmek zorunda mıyım öyle kalsa bana ne zararı olur?




 
sildirmelisin.


  • çılgındünya  (18.11.11 19:56:45) 
sildirmek gibi bir zorunluluğunuz yok. hatta isterseniz ileriki senelerde (şu andaki mevzuat değişmezse) kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.


  • demcan  (18.11.11 19:59:11 ~ 20:00:02) 
2 farklı cevap olunca böyle kafam karışıyor iste hanginiz doğru söylüyorsunuz? :)


  • ceska  (18.11.11 21:20:51) 
Demcan +1


  • winstoncash  (18.11.11 21:38:21) 
zaten kimseye inanmayın, gidip kılavuzu kendiniz inceleyin.

www.anadolu.edu.tr

"VI. EĞİTİM-ÖĞRETİM HAKLARI
1. Öğretim Süresi

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri öğren-cileri, kayıt yaptırdıkları yıldan başlamak üzere önlisans için dört, lisans için yedi yıl süreyle öğrencilik haklarından yararlanırlar. Kayıt yeni-letmedikleri öğretim yılları dört veya yedi yıllık öğretim süresi hesabına katılır. Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16. maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle 2009-2010 ve 2010-2011 öğretim yıllarında kaydını yeniletmeyen öğren-cilerin kayıt yeniletmedikleri bu yıllar toplam öğretim süresi hesabına katılmayacaktır.
Lisansta yedinci yılını, önlisansta dördüncü yılını dolduran öğrencilerin öğretim süreleri, öğretim yılının tamamlanmasıyla bitecektir. Öğretim yılının tamamlanmasından sonra bu öğrencilere öğretim süreleri dolduğundan sı-navlar hariç öğrencilik hizmeti verilmeyecektir."

yani kaydınızdan 7 sene sonraya kadar hem okuyup hem öğrencilik haklarından yararlanabiliyorsunuz. sonrasında ise sadece sınavlara girme hakkınız oluyor, diğer öğrenci haklarınızı kullanamıyorsunuz. ama kaydınızı silmenize gerek yok.

"Öğrenciler kayıt yeniletmedikleri öğretim yılında öğrencilik haklarından yararlana-mazlar ve sınavlara katılamazlar."

kayıt olmayarak kaybettiğiniz tek hakkınız bu.
  • demcan  (18.11.11 21:45:42) 
peki madem böyle bir zorunluluk yok insanlar niye üstüne para verip kayıt sildiriyorlar?


  • ceska  (19.11.11 02:59:37) 
belki başka bir üniversiteye kaydolacaktırlar. eğer "ikinci üniversite" olarak aöf'ye gitmiyorlarsa, önce oradan kayıtlarını alıp sonra yeni üniversiteye başvurmaları gerekmekte.


  • demcan  (19.11.11 09:20:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.