[]

Yol Yordam Sorusu

Merhaba yenilmez Galyalı'lar..
Bundan 1 ay kadar evvel, sevgilime evlilik teklif edeceğim yüzüğe karar vermeme yardımcı olmuştunuz.. (Yine benim beğendiğim yüzük olmuştu gerçi :) )
Teklifimi kabul etti ve ilerisi için hafif hafif planları yapıyoruz..

Şimdi evlilik durumunda yaşayacağım bir iş-ev arası yol durumu hakkında yardımınızı istiyorum.

İstanbul Avrupa yakasında, Mecidiyeköy yakınlarında yaşıyoruz ikimizde.. Kendisinin çalışabileceği iş olanakları ise Gebze'de..
Ben ise Şişhane tarafında çalışıyorum.
Onun daha rahat işe gidip gelebilmesi için, Anadolu yakasında Ümraniye tarafında oturmayı planlıyoruz.


Peki bu durumda ben nasıl işe gidip gelebilirim en kolay yoldan?

Ben bir iki yöntem düşündüm. Misal oturmayı planladığımzı yerde sitelerin sürekli Kadıköy'e vs. sefer yapan araçları var. Bunları 1-2 sefer kullandım. Her sabah Kadıköy'e geçip oradan motorla Beşiktaş veya Kabataş'a geçip finükiler-metro ikilisiyle Şişhane düşündüm..
Ya da varımı yoğumu koyup ikinci el bir araba alarak, her sabah ikinci köprüden gelip, arabayı metro durağı yakınında bir yere bıraktıktan sonra metroyla Şişhane..

Nasıl bir yol izlemek lazım şimdiden kafamda oturtmaya çalışıyorum.
Ha ayrıca müstakbel eşimin, Ümraniye veya Mecidiyeköy'den Gebze'ye işe gitmesi konusunda "çok uzak zor iş o" "servisi vardır firmanın 1 saatte gider" vs. tarzı fikirlerinizi de almak isterim.

Çok para olsa, çalışmasak, dünya daha güzel bir yer olsa..
Hayat bayram olsa..

 
ataşehir hem ümraniyeden düzgün hem de gebze yoluna da 2. köprü yoluna da yakın. yol meselesini ataşehirliler bilir.


  • locco  (18.11.11 15:03:35) 
Kadıköy- Kartal metrosu açılıyor. Bence e-5'e yakın bir güzergahta yaşamınızı tavsiye ediyorum. Kozyatağı mesela, Bostancı gibi. Bu sayede siz metro ile kadıköy ordan kabataş ve metro ile şişhane yapabilirsiniz. Eşiniz de belki işe trenle gidebilir. (Haydarpaşa-Gebze treni)


  • pijamaliantigone  (18.11.11 15:05:53) 
Aslında Ümraniye olmasının sebebi ikimiz açısında da biraz kişisel ve ailesel..
İş durumumuzda bunun üzerine ek oluyor kısaca..
Zorunlu olarak Ümraniye olacak gibi..
@krem peynir: Karayouyla gidilmez demeniz içimi kararttı :) İş yerine ait servisler var diye biliyorum.. Çok mu perişan olacak yollarda yinede?
@pijamaliantigone : Kadıköy-Kartal metrosu benimde aklımı çeliyor.. Ama açılması sanırım çıkmaz ayın son Çarşambasına denk gelecek.. Bir bilgi yok gibi tarihiyle ilgili..
  • quaker  (18.11.11 15:49:33 ~ 15:51:27) 
Metro şubatta açılıyor. Açılacak ama deneme sürüşleri de yapıldı.


  • pijamaliantigone  (19.11.11 00:29:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.