[]

illustrator'den anlayanlar bir bakıverin lütfen

ekteki fotoda gördüğünüz üzere, 4 tane objeyi unite yapmaya çalışıyorum fekat birbirinin üzerine binen iki kare dışındakiler birleşmiyor. Ungroup yapınca hemen ayrılıyor birbirinden.

yani üst üste binmeyen birkaç objeyi tek obje yapmanın bir yolu var mı? var ise nerede?

tenk yu

 
kesişmeyen path'leri tek path yapmak istiyorsunuz ama olmaz o. ancak group yapabilirsiniz.


  • kobuzchu kiz  (18.11.11 13:00:55) 
Nasıl bir sonuca ulaşmak için buna ihtiyacın var ? kobuzchu kiz'in da dediği gibi tek nesne haline getiremezsin hepsini.

Eğer amacın hepsini aynı "gradient fill" ile doldurmak istiyorsan bunun için cisimleri seçim palet üzerinden live paint bucket tool ile üzerine tıklayarak tek cisim gibi dolgu verebilirsin. (CS4 var ben de)
  • hayyam ara  (18.11.11 13:17:59) 
ezberden söylüyorum: birleştirmek istediğin objeleri seçip sağ tıklayıp make compound path'e basarsan olması lazım. illustrator cs5 için söylüyorum. diğerlerinde de çok farklı olmasa gerek.


  • urubitinga  (18.11.11 13:21:23) 
olayı doğru anladıysam

tüm objeleri seçtikten sonra
> eğer kapalıysa window menüsünden pathfinder'ı açın
> açılan menü'de üstte olan "Shape Modes" kısmındaki en başta üst üste iki shape şeklindeki Unite'e basın.
  • SpecialisT  (18.11.11 13:32:08) 
@hayyam ara olmuyor ki öyle. gradient fill yine ayrı ayrı oluyor. ben cs5 kullanıyorum ondan olabilir mi?

@SpecialisT kusura bakmazsan sana çüş demek istiyorum dostum. fotoda göreceğin üzere ben zaten öyle yaptım fekat sonuç istediğim gibi değil. :)

@urubitinga helal. tam olarak istediğim sonuç bu idi.

teşekkür ederim herkese.
  • vakumlu  (18.11.11 13:51:33 ~ 13:57:24) 
@vakumlu gözlerim kırmızı dairenin dışına bakmamış bile
kusura bakılcak bi' tarafım da kalmamış dostum dilediğin gibi çüş diyebilirsin
tam screen shot'lık duruma sokmuşum kendimi eheehheh (:
  • SpecialisT  (18.11.11 14:08:54) 
Live paint'le tıkladıktan sonra yeni bir fill vermeyi denersen olduğunu göreceksin evet urubitinga'nın söylediği yöntem daha hızlı sanırım.


  • hayyam ara  (18.11.11 14:13:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.