[]

Bad sector

İki gündür bilgisayarı açarken mavi ekran veriyordu. İki üç denemeye masaüstünü görüyordum. Bugün HdTune ile tarama yaptım. Nur topu gibi bir bad sector oluştuğunu gördüm. Nasıl etsem, pc sorunsuz açılsa?




 
  • neslimi kaybettim hukumsuzdur  (17.11.11 22:21:35) 
eğer garantisi sürüyorsa hard diski değiştirirsin. yeni hard diskle sorunsuz açılır.

çünkü bu bad sector denilen nane sürekli büyüme eğilimindedir. birkaç gün sonra mesela 8 bad sectoe daha sonraki gün 13 diye gider. bunun büyümesini yavaşlatacak tek şey low-level formattır. low-level format bad sectorun üstüne bir not düşer o bölge kullanılamaz.
hdd regenerator kısmen işe yarar bad sector fiziksel değilse düzeltme şansı var ama her zaman sökmeyebilir.

hddd regeneraorla düzelrsen bile aynı yerde yeniden bad sector oluşabilir. en temiz yöntem hard diski değiştirmektir.
  • tururo  (17.11.11 22:29:37) 
Eskiden sadece DOS altında çalışırdı, Windows versiyonu da çıkmış.

www.megaupload.com
  • crostata  (17.11.11 22:31:46) 
Garantisi yok ne yazık ki. Ömrünü tamamlayana kadar kullanacağım. Sonrasına bakarız.


  • arig  (17.11.11 22:51:35) 
@arig. bence verilerini hemen yedekle. çünkü bir kere bad sector çıkmaya başladımı o diskin çalışamaz hale gelmesi çok fazla sürmüyor.


  • tururo  (18.11.11 12:46:11) 
Hdd regenerator işe yaramadı. Şöyle ki, bad sectorü onardım dedi ama bilgisayarın açılması yine aynı. Önemli dosyaların yedeklerini aldım. Bir de sabit disk fiyatlarını inceledim. Yahu bunlar gittikçe ucuzlayacağına pahalanıyor mu ne?

Son bir çare olarak low level formatı deneyeceğim. Samsung sabit disk için hangi aracı kullanmamı önerirsiniz?
  • arig  (18.11.11 23:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.