[]

Yurtdisi egitim ve askerlik ertelettirme

2007'de üniversiteden mezun olduktan sonra askerliğimi 1 sene tecil ettirdim. Bana verilen askerlik durum belgesinde 30 Kasım 2008'e dek askerliğimin ertelendiği yazıyor. Şimdi ise lisansüstü eğitimi için yurtdışına gidiyorum. Bunun için tekrar tecil yapmam gerekiyor. Bu işlemi Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak mı yapmam gerek?




 
Özel ögrenci statüsü alinmasi gerekiyor yurt disinda egitim durumunda. Gittiginiz yerin konsoloslugundan da halledilebiliyor ama zamaniniz varken MEB'e basvurmaniz ve vermeniz gereken belgeleri ogrenmeniz tabi daha iyi olur. Konsolosluktan basvurunca 1 ay kadar sürüyor cevap almaniz.


  • vehemence  (05.07.08 18:18:55) 
gideceğiniz ülkedeki türk konsolosluğundan tüm işlemleri halletmeniz mümkün, ben türkiye'de hiçbir işlem yapmadan gitmiştim ukrayna'da sorunlar halledildi.


  • bu nick kullanimda  (05.07.08 18:26:01 ~ 18:26:18) 
okul kaydinizi halledip oturma izni(ogrenci vizesinden dolayi) ve okula kayitli oldugunuzu belirtir bir belge ile direk konsolosluga giderseniz isler hallolur. okudugunuz surece de askerlik tecilinizin bitmesine yakin gider tekrar tecil edersiniz.


  • fdegir  (06.07.08 00:45:32 ~ 00:46:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.