[]

Neden Kadınlar ?

eyi geceler,

gece gece aklıma geldi danışayım dedim.

neden kadınları askere almıyorlar ?

yada eğer askerlik vatani görev ise neden kadınlar vatani görevlerini yerine getirmiyor, illaki askerlik demek değil ki bunun anlamı,
mesela çocuk esirgeme kurumunda, devlet dairelerinde, darülacazede, kadın hapishanlerinde kamu hizmeti verebilecekleri her alanda vatana borçlarını ödeyebilirler, borçlu kalmaktansa öde kurtul, bırak bu dünyayı ahirette bile sorarlar bunun hesabını.

ayrıca rusya, iran, çin, kore, usa, britanya, israil de kadınlar canavar gibi askerlik yapıyor ?

 
bu ülkede kadın olarak yaşamını sürdürebildiğikleri için borçlu sayılmıyorlar ondan.

vatan borcu ne ola ki, deli gibi vergi ödüyoruz sonuçta karşılıklı bir anlaşma vatandaş ve devlet arasında.
  • wtfps  (17.11.11 01:41:10) 
Evde kim duracak o zaman ? En az 3 çocuk, kim bakacak onlara.

USA ve Britanya da tercihe göre zaten. Hatta Rusya ve İsrail için de öyledir muhtemelen. Çin, İran, Kore - garip ülkeler zaten, Kore' de 4 yılmış mesela askerlik. Hoş değil :)
  • liriamer  (17.11.11 01:41:16 ~ 01:42:42) 
kadın erkek eşit değil


  • wtfps  (17.11.11 01:45:32) 
wtps

erkekler askerlik yaptigi icin vergi odemiyor o zaman.
ulkede sadece kadınlardan vergi aliniyor.

cocuk sehit olup elini ayagini gozunu kaybediyor hanım !!!!
yine de vergi aliyorlar.

wtps (2)
nasıl esit degiller aciklarmisin ?
  • Çuvaldızı  (17.11.11 01:46:03 ~ 01:46:52) 
bence erkekler de gitmesin istemiyorsa
işin ironisi bir tarafa, liriamer'e katılıyorum. kadınların üstlenmesi gereken ekstra sorumluluklar da var. beğen ya da beğenme, ev sorumluluğu, çocuk sorumluluğu, iş sorumluluğu.. bunun yanında hayatının bir kısmını da askerliğe ayırırsa orada haksızlık olur.

ama yine de istemeyen gitmesin sonuçta, isteyen kadın da gidebilsin.
  • wtfps  (17.11.11 01:49:46) 
wtps

erkekler bile gitmek istemiyor hangi kadın isteyerek gider,
daha neden gitmiyor deyince coluk cocuk saymaya basladiniz.

kusura bakmayin da amerikada kadın olup askerlik yapan kadınlar da gordum mesele o degil...dedigim gibi trafik kazasi yaptin ben kadinim bana kesme diyemiyorsan askere de su yada bu bahaneden ben kadınım gitmiyorum demek mantikli degil.

yanlis anlamayin ben kadinların askere gitme taraftarı degilim.sadece soruyorum.
  • Çuvaldızı  (17.11.11 01:53:47) 
yeri gelmişken; www.youtube.com


  • toshiro  (17.11.11 01:56:47) 
@Çuvalyıldızı, Amerika'da paralı askerlik var bildiğim kadarıyla.

Kadınları alsalar bence gitmek isteyen çok çıkar. Sırf ailesinin yanında kalmamak için evlenen kadınlar var bu ülkede.
Demek istediğim bu iş zorunluysa ve ihtiyaç yoksa, sadece erkeklerin gitmesi yeterlidir. Toplum hayatında kadının bulunduğu pozisyon çoluk çocuk ev vb alanlarda yoğunlaşmıştır. Askerlik de trafik kazası cezası, hapse girmek vb sorumluluklarla aynı değildir kanımca
  • wtfps  (17.11.11 02:00:42) 
siz eğer kadınlarla erkekler arasındaki eşitliği askere alınıp alınmama olarak algılıyorsanız zaten işimiz var demektir.


  • yvonne  (17.11.11 02:16:26) 
yvonne

kadın erkek arasındaki eşitligi rica etsem tanımlarmısın ?
  • Çuvaldızı  (17.11.11 02:19:24) 
kadın erkek arasındaki eşitlik hak eşitliğidir. erkek dominantlığının bastırılması, kadınlara erkeklerin egemen olduğu bir dünyada aynı hakların tanınması, çevresi sebepli mağdur duruma düşen kadınlara pozitif ayrımcılık tanınmasıdır. seçme ve seçilmedir, eğitimdir, sağlıktır, yöneticilik hakkıdır, tecavüze uğradığında şahit göster denmemesidir, hastaneye gittiğinde kadın doktor çağırması için zorlanmaması demektir, saçını kapatması için baskıya ve şiddete maruz kalmaması demektir, recm ile cezalandırılmamak demektir, sırtından sopayı karnından sıpayı gözüyle kadına bakmamak demektir, kadına yaptıkları için alnının lekesi dememektir, daha sayayım mı?
Ama siz tutup, bir erkeğe "koçum benim beea, yiğidim, aslanım" diye sırtına güm diye vurup sıvazlarsanız sorun olmazken aynı şeyi kadına yaparsanız tabii ki sorun olur. Fiziksel olarak aynı yapıda değiller bir kere.Arada dağ ve fare kadar fark var.

sorunuza cevap gelirse, kadınlar isterlerse askerlik yapabiliyorlar. başvurmaları yeterli.
  • yvonne  (17.11.11 02:30:37) 
Çuvaldızı, askerlik hizmeti 20 yaşında başlıyor erkekler için 18 diye bir askerlik yaşı yok!

Avrupanın en genç nüfusuna sahibiz, 800 bin küsür gencimiz her dönem askere gidiyor. Ülke savunması ve benzer eğitim için kafi bir rakam olarak görülmüş bu demekki. Dünyanın en büyük ilk 5 ordusundan biriyiz.

Ancak profesyonel askerlik düşünen bayanlar için astsubaylık ve subaylık yoluda açık.

İsrail rusya amerika vs. denmiş. İsrailde bayanların yaptığı bir nevi gönüllü eğitim.Ama israilli kadınları komando gibi cepheye sürdükleri falanda yok daha çok geri hizmetler... Rusyayı bilmem ama amerikan ordusunda her sene onlarca taciz ve tecavüz davaları açılıyor, amerikalılar ıraklılarla uğraştıklarından çok davalarla mahkemelerle uğraşıyorlar. Amerikalıların askere bayan alma sebebi eşitlik vs. değil asker bulamamaları, bu sebeple son zamanlarda greencard karşılığı ne kadar güney amerikalı veya başka ülkelerden insan varsa onları toplamaya başladılar. Ekonomik şartları kötü olan geçinemeyen fakir amerikan vatandaşları kadın-erkek demeden maaşlı iş olarak askerliğe geliyorlar.Onlarınki de gönüllü vs. değil şartlar böyle gerektirdiğinden. İngilizlerde de benzer durum,ingiliz ordusuda taciz ve tecavüz davaları ile uğraşıyor.

Olayı feminizm vs. boyutunda değil kültürel bağlamda yorumlamak lazım. Metropollerde çalışan kadın sayısı fazla çünkü hayat şartları buna zorluyor. Ancak bu ülke metropollerden ibaret değil ve her işi de kadınlar yapamaz.Sivil hayatta birçok fabrika mevcut, makine tamir eden, elektirik tesisatı döşeyen,telefon direklerine tırmanan,oto sanayide oto tamiri yapan, inşaatlarda çalışan kum,tuğla taşıyan sıva,boya yapan kadın göremiyoruz niye? ağır işler her zaman var, ama buna talipli olan kadın yok.Şimdi birde kadına mecburiyetmi getirilecek askerlik gibi zor bir olay için?
  • Oguzhang  (17.11.11 07:18:13 ~ 07:21:51) 
soru yanlış.

bizi niye alıyolar?
  • fortisvita  (17.11.11 08:58:00) 
çünkü "türk aile yapısı" çünkü "kadının yeri kocasının yanı, annesinin dizinin dibi". mesela kadınlar için de -gönüllü- askerlik olsa küçük bir yerde askere gittiği için "kötü gözle" bakılan kadınlar olacaktır. Şöyle düşünün "kız gitmiş aylarca bir sürü adamın yanında naptığı ettiği belli değil bundan kimseye gelin, eş, anne olmaz" duyarız böyle şeyler; eğer öyle bir şey olursa, emin olun.


  • hesabım silindi kırgınım modlar  (17.11.11 11:25:21) 
:)

Bazı bayan arkadaşlar hala kadın haklarını savunuyoruz modunda tam tersi kadınları küçümsüyor küçük düşürüyor.

Askeri okullar bayanlara açık buyrun başvurun tutanmı var? Başvuran ve hatta Hava kuvvetlerinde pilotluk yapan (ki pilot olmak dünyanın en zor işi) bayanlar mevcut Türkiyede.

Yanlış uygulama varsa eleştirin ama en azından hemcinslerinizi küçük düşürmeyin. Türk aile yapısı diye dalga geçtiğiniz olguya, Açın en dandik amerikan filmini orda bile bu tarz klişeler mevcut bunlar dünyanın tüm ülkelerinde olan yaklaşımlar.Yanlızca kadın için değil erkek içinde söylenen laflar bunlar.
  • Oguzhang  (17.11.11 11:34:37 ~ 11:44:17) 
Oguzhang

National military service is mandatory for all Israeli citizens over the age of 18, although Arab (but not Druze) citizens are exempted if they so please, and other exceptions may be made on religious, physical or psychological grounds (see Profile 21).

Men serve three years in the IDF, while women serve two. The IDF women who volunteer for several combat positions often serve for three years, due to the longer period of training. Women in other positions, such as programmers, who also require lengthy training time, may also serve three years. Women in most combat positions are also required to serve in the reserve for several years after they leave regular service.

Some distinguished recruits are selected to be trained in order to eventually become members of special forces units. Every brigade in the IDF has its own special force branch.

Career soldiers are paid on average NIS 23,000 a month, fifty times the NIS 460 paid to conscripts.
  • Çuvaldızı  (17.11.11 13:11:41) 
Türkiyeden bahsediyoruz cuvaldizi- 18 yaş israil vatandaşları için. Türk vatandaşları için 20 yaş sınırı var. "kadin erkek esit degil mi hem askerlik hizmeti 18 yaşında yapılıyor kaç kişi o yaşta 3 cocuk yapıyor." yazmışsın yukarıda bir başka yazıya.

Yabancı ülkeleri kıstas alırsan son düşüneceğin şey askerlik olmalı.

O kadar meraklı bayan varsa askerlik yapmaya, sokaklarda miting yapan, devleti avrupa insan hakları mahkemesine şikayet edip askerlik hakkı isteyen hiç bayan görmedim ben bu ülkede.

Kadın erkek eşit ama zor işlerde çalışan bayan yok, iş rayan bayanların tamamı masabaşı işlere aday. Kaynak yaparım araba tamir ederim diyen yok. :) Yani eşitlik olayı sadece bir işleri düşünce akıllarına gelir genelde.Öteki zamanlarda evde yada masabaşında oturmaktan gayet memnun profil çizerler.
  • Oguzhang  (17.11.11 13:22:55) 
oguzhang

orada kadinlarin askere alinmasi zorunlu yaziyor,
yaş olayini bilmiyorum Turkiye de 20 ise sorun yok Koreli arkadaslarim 18 yasinda zorunlu askere gidiyoruz demisler oradan kaldi 18 sorun degil lakin...

agir isten kastin ne senin ?
butun erkekler savaşta ölse nükleer santraller, barajlar, çelik sanayii, madencilik tamamen sona mı erecek böyle saçma söylem mi olur.
  • Çuvaldızı  (17.11.11 13:33:55) 
Ağır işten kastım yukarıda belirtilmiş, Kadın haklarını savunma adına askerlik talebinde bulunuyorsunuz ama üniversiteler olsun meslek okulları olsun elini yağa kire bulaştıracak işlerde bayanlar nedense yok, alınmadıklarından değil kendi talepleri yok.

Bütün erkekler savaşta ölmez meraklanma. Olayın saçmalığı aslında yürütmeye çalıştığın mantıkta gizli.:)

Bak daha askerlik olayının basit mantığını dahi anlayamadın, şimdi böyle deyince hakaret algılama ama gerçek bu. Bu ülkedeki tüm yetişmiş insan gücü askere gitmiyor, öyle birşey yok keza 20 yaşındaki gence nükleer santralmi emanet ediyorlar? :)

Şimdi verdiğin örneklere bakalım.

Kore>> Güney-kuzey diye ayrılmış her an savaş olabilir diye teyakkuzda bu sebeple askerlik mecburi.
İsrail>> Dünyanın en nefret edilen ülkesi oldukları için her an diken üzerindeler yine askerlik mecburi.
Amerika-ingiltere>> Zırt pırt dünya jandarmalığı yapma ihtiyacı duyduğu için sağa sola demokrasi götürme adına askere ihtiyaç duyuyor başvuru yapan herkesi gayet güzel bir maaş karşılığındsa askere alıyorlar.

Türkiye>> Savaşta olduğumuz bir ülke yok, sadece seferberliğe hazırlık kapsamında belli bir yaştakileri askere alıyoruz askerlik süresince bireyin yeteneğine göre eğitimlerden geçirip bırakıyoruz. Yavaş yavaş bu kapsam değiştiriliyor zaten. İlerde bir savaş ihtimali olursa bayanlarda vatani göreve alınır. Ha çok meraklısı varsa yine söylüyorum buyrun avrupa insan hakları mahkemesine başvurun gidin askerlik yaptırsınlar sizlere tutan yokki.

Kısacası bayanlarda askerlik yapsın söylemlerini samimi bulmuyorum. Bu konuda en ufak bir çabası bile bulunmayan feminist hareketin içi boş söylemi bu sadece. :)
  • Oguzhang  (17.11.11 13:57:57) 
askere gonderelim demiyorum.

uc erkek arkadasim askere gitti geldi...
1 yıl orada vatani hizmetleri icin vakit harcadilar.
askere gitmeden 3-5 ay once isten cikarildilar...
donduklerinde 2-3 sene icinde ancak is buldular...
demem o ki universite mezunu bir erkek aslinda askerlik 1 sene olsa dahi 2-3 sene kaybediyor reelde....


ayrıca kanada da yada rusya da kadınlar cop kamyonu da suruyor, petrol rafinerisinde de calisiyor.
inanmazsan bak buraya agir is neymis: North Country
diyorum ki kasin erkek esitligi acisindan kadinlara da cesitli satihlarda vatani hizmet neden verilmiyor ?
  • Çuvaldızı  (17.11.11 14:23:34 ~ 14:25:03) 
:) Yav hala dünya kadınları ile Türk kadınını karşılaştırmaya çalışıyorsun.

Bu Türk kadınının kendi tercihi, yani bu sebeple samimiyetlerine inanmıyorum diyorum ya. Kanadada ve rusyada yapılan işler Türkiyede de var. Gelip çalışan kadın yok bunun askerlikle alakasıda yok. Yapılacak birçok iş var ama masabaşı işten başkasını beğenmiyorlar, ve sen bu kadınlara askerlik yaptırmaya çalışıyorsun :))

Sorunun askerlikle değil hemcinslerinin tercihleri ile yani.
  • Oguzhang  (17.11.11 14:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.