[]

video edit'i hiç bilmeyen biri Sony Vegas'ı nasıl öğrenebilir?

programı kurdum ana videları kesemiyorum. Programı öğreten Türkçe video bulabilir miyim?




 
türkçe kısa videolar var. ingilizceleri izleyin. zaten "şunu yaptım bunu yaptım" diyor ingilizcelerinde de. öğrenrisiniz. ne yapmak istiyorsunuz kısaca tarif edeyim.


  • ben smyrna  (16.11.11 18:25:36) 
biraz program kültürü ve yorum yapacak kadar ingilizce işini görür.


  • cnzdmr  (16.11.11 18:38:43) 
@ben smyrna,
dostum daha önceki bir duyurumda yazmıştınız kısaca ama anlamadım ne yazık ki.

programı bilmediğim için biraz daha açık bilgi lazım.

yapmak istediğim şu:

mesela 20 dk.lık bir video var. bunun 7 dk - 36 sn.den 16 dk. 56 sn.ye kadar olan kısmını kesip yeni bir video olarak kaydetmek istiyorum.

video avi formatında ve Oynat'tığım zaman programdaki ekranda görüntü çıkmıyor. Bunun nedenini de anlamış değilim.

yardımcı olursanız sevinirim. tşk.
  • gijilti  (16.11.11 21:49:54) 
programdaki ekranda görüntü olmamasının nedeni codec olmalı. ancak vegas sevmediği formatı hiç açmaz. ancak yine de bi dene bence codec pack yüklemeyi.

diğer cevap aşağıda.
  • ben smyrna  (16.11.11 22:24:55) 
şimdi senin verdiğin örnek üzerinden değil düz rakamlar ile açıklayacağım ki kolay anlatayayım. şu videon olsun ve üzerindeki rakamlar 1. dakika 2. dakika 3. dakika diye gitsin...

0--------1--------2--------3--------4--------5--------6--------7--------8

mesela sen 2 ile 6 dakika arasını almak istiyorsun.
bu durumda time line üzerinde videonun önce 2. dakikasına sonra 6 dakikasına işlem yapacaksın. şöyle olacak.

0--------1--------2|--------3--------4--------5--------6--------7--------8
2. dakikaya gelip S tuşuna bas. video kopacak (split)
hiç bir şey yapmadan 6'ya git.

0--------1--------2|--------3--------4--------5--------6|--------7--------8

şimdi 3 parçalı bir videon var. 0 ile 2. dakika arası. 2 ile 6 dakika arası (lazım olan) ve 6 ile 8. dakika arası.

şimdi öne 0-2 arasında her hangi bir yeri tıkla (videoda) ve delete tuşu ile sil. sonra aynı şeyi 6-8 arasında da yap. timeline'da sadece 2-6 arası kalacak. bunu da iyice sola yasla (eğer auto ripple özelliği açık ise zaten kendiliğinden sola gider. ama gitmezse sen çek) şimdi sana lazım olan video hazır. bunu render etmen gerek. bunu da file menüsünden render as ile yapacaksın. eğer youtube'a falan yükleyeceksen en güzeli mp4. videonun orijinalinin bitrate ve çözünürlüğünden büyük render yapmanın manası yok. o yüzden asıl videoya windows üzerinden bak kaç kbps imiş. ona en uygun render yap.
render dakika başına 3-5 dakika bile sürebilir. yani 1 saatlik video ise (kestiğin kısım) 1.5 saat bile sürebilir. tabi i7 işlemcin falan varsa bilemem :)

takılırsan ara(?!) :)
  • ben smyrna  (16.11.11 22:31:41) 
goo.gl codecleri için bunu indir kur. pcyi kapat aç.


  • ben smyrna  (16.11.11 22:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.