[]

bilgisayar sararması

şimdi benim bilgisayarımda şöyle bir sorun var. ben bilgisayarımda bulunan bir video oynattığımda beyazın bir tonu sarı sarı çizgi olarak gözüküyor. yani bs playerla bir film açtığımda o ton sarı sarı çizgi oluyor ve filmi kapatsam da geçmiyor. artık hep öyle bilgisayarı tekrar başlatana kadar. ama tarayıcı üzerinden bir video açtığımda sorun yok. bu sorun ilk çıktığı zamanlar dizüstünün kapağına vura vura düzeltiyordum bu sorunu. iki vurunca bir de kapağı açıp kapayınca geçerdi yani. ama artık geçmiyor. kıpır kıpır oluyor sorunlu bölgeler o kadar.
ne oldu şimdi benim bilgisayarıma?



 
Anakartınızda sorun var.


  • Oguzhang  (16.11.11 16:17:44) 
dizüstünün kapağına vura vura düzeltiyorsanız muhtemelen anakart ile monitörün bağlantısını yapan flex kablolarda bir sorun var, her halükarda bir teknik servise bırakmanız iyi olur.


  • darksoul  (16.11.11 16:29:59) 
Oguzhang Bence yanlış arıza tespit. Ekran kartın arızalı, ve hatta şunu diyim, bilgisayarının markası yüksek olasılıkla Acer


  • rumuzsuz  (16.11.11 16:32:07) 
@rumuzsuz hayır asus


  • sarper361  (16.11.11 16:32:51) 
Arızanın sebebi bence hala anakart.

Bunu kesin tesbit yolu basit. Laptopu normal pc monitörüne bağlayın. Normal monitörde de aynı hatayı veriyorsa anakarttır. Zaten makinenin baya eski olduğu anlaşılıyor.
  • Oguzhang  (16.11.11 22:11:38) 
@oguzhang tvye hdmi'dan bağlayınca sorun yok.


  • sarper361  (17.11.11 06:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.