[]

ruhsat rehin kaldırma işlemi

günaydın duyuru insanları

yarın emniyete gidip ruhsattaki rehini kaldırtcam. aracın kredisi biteli 2 yıl oldu. ruhsat rehin kaldırma işleminde ruhsat değiştiriliyor mu?
istenen evraklarda şu var;
-T.Ş.O.F’dan 2 Adet Usulüne uygun doldurulmuş Ek-1 (Ruhsat Değiştirilecek ise)

bu belgeyi nasıl elde edebilirim ?

 
şu olabilir mi? img109.imageshack.us


  • tedirginlik hucresi  (16.11.11 10:22:39) 
evet o. ama gerekli mi rehin kaldırmak için? elimde bankadan aldığım noter onaylı rehin kaldırma yazısı var. ekstradan gidip ruhsattan sildirmem gerekli mi?


  • azdeli  (16.11.11 11:06:19) 
geçenlerde bu işlemi yaptırdım. bankadan "kredileri ödediğime" dair belge ile emniyete giderken yolda bir eleman "abi, ruhsat işi mi?" diye yanıma sokuldu. ben de "dur bakayım nasıl oluyormuş, ucuza yapılıyorsa boşuna emniyette sıra beklemem" diye elemanın peşinden gittim. evrakı falan inceledi, "ruhsatta yer varmış, ek-1 belgesine gerek yok. hemen bilgisayarla hallederiz." dedi. "kaç liraya yapacaksın?" dedim. "50" dedi. "emniyetten farklı ne yapıyorsunuz?" dedim. "orada 20 lira alırlar, 1 saat de beklersin. burada 5 dk" dedi. "olsun" dedim, evraklarımı alıp emniyete gittim. 5 dk sonra sıra geldi, hiç para ödemeden işlemi hallettim. ruhsat değişmedi. sadece bir form doldurdum, o kadar. siz siz olun, emniyetin oralarda dolaşan bu tip adamlardan uzak durun.


  • marcelorios  (16.11.11 11:38:54 ~ 11:39:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.