Giriş
(7)

dünyada batılıların doğululurı küçümsemesi

shyman
dunyada batıya doğru gittikçe doğulular küçük mü gorulur ? türkiyede ve dunyada boyle midir hep ?
dunyada batıya doğru gittikçe doğulular küçük mü gorulur ? türkiyede ve dunyada boyle midir hep ?
0
shyman
(16.11.11)
daha çok orta ve uzak doğu için böyle. abd avrupayı doğu diye küçümsemiyor aksine kültürel olarak yüksekte görüyor genellikle.
0
eskiyemeftun
(16.11.11)
dünyada öyle değil. batı uzak doğunun gölgesinde yaşıyor arkadaşım. uzak doğu sporları misal, veya japon teknolojisini düşün. ya da çin, bütün dünya adamların çalışkanlığına, üretkenliğine hayran. türkiyeye gelirsek batının doğuyu küçümsemesi doğru ama bilmedikleri için küçümsüyorlar. bilmiyorlarki aslında doğunun pek fazla umrunda değil bu durum. hayat para üzerine kurulu, ben doğudan bi adam getiririm o kendisini küçümseyen insanların oturdukları mahalleyi kökünden satın alır. ama gelgelelim o adamın umrunda değilki batı, adam hayatından memnun zaten, batıyı ne yapsın? önemli olanda zaten insanların hayatından memnun olması..
not: doğulu değilim, batılıda değilim, anqaralıyım.
0
blackmail
(16.11.11)
kucumsemek genel bir batili adeti oldugundan sasilacak bir sey yok

dogu felsefelerinde kucumseme yoktur kucaklama vardlr
0
demlikposet
(16.11.11)
(bkz: orientalism)
0
suleyman kargi
(16.11.11)
doğuda doğmak suçsa en büyük suçlu güneş'tir burda. dağılabilirsiniz.
0
abc321
(16.11.11)
şöyle bişi var belki alakalıdır. doğuya gittikçe bireyin önemi azalır, toplumun (bütünün) önemi artar. birey bencildir, toplum birlik sağlamak için dayanışmacıdır. bu da kendi çıkarımım külliyen yanlış olabilir.
0
terp
(16.11.11)
kücümseniyor.

ama dogu bati geyigi gecince bati daha ileri ve teknoloji,bilim,kültür ,medeniyet baskenti olaran görülüyor.ama salliyorum japonyayi dogu gözüyle degil ,bati ülkesiymis gibi degerlendiriyorlar,bilmem anlatabildim mi.

türkiyede nasilsa aslinda birebir ayni.
cinli,hintli efendim afgan,türk kücümseniyor hep.

en azindan avrupada böyle.
0
serabetan
(16.11.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.