[]

karsi konulamayan fikirlerimin alt yapisini nasil güclendiririm

ilkokul mezunu ya da einsteinin yardimcisi amcalar abiler ablalarla bi fikrimi tartisirken, haksizligini ispat edemem ama bence hakli degilsin diye isin icinden cikiyorlar.


bir insan fikirlerinin alt yapisini nasil güclendirir.

kitap oku falan demeyin, daha farkli cevaplara ihtiyacim var diyorum.

ne güzel insanlarsiniz siz, bunu kesin biliyorsunuzdur.

 
"mind stimulating" gurularla fikir tartışması yapa yapa güçlendirirsin.


  • compadrito  (15.11.11 23:07:17) 
belki öngörün yetersiz kalıyordur da ona istinaden böyle söylüyorlardır.


  • african rain  (15.11.11 23:09:26) 
fikir patenti güçlendirir.


  • ermanen  (15.11.11 23:09:31) 
fikrinin alt yapısından çok onu karşındakine nasıl aktardığın da çok önemli bence. konuşmayı bilmiyorsan ister aynştayn ol karşındaki takmaz seni. ama karşındakini etkilemeyi biliyorsan (bunu bir hile olarak söylemiyorum, düşündüklerini gerçek anlamda düzgün bir şekilde ifade edebilmekten bahsediyorum) aklından geçenleri karşındakine aktarabiliyorsan işin büyük kısmını halletmişsindir.

fikir nasıl geliştirilir konusuna gelirsek, düşüncenin kendi içinde tutarlı ve mantıklı olması gerekir öncelikle. düşünceye ulaşma yolun akılcı bir yöntem izliyorsa (deneyler, matematiksel ifadeler ve objektif bir bakış açısı gibi) senin yararına olacaktır. fikrini örneklerle ve referanslarla güçlendirmek de önemlidir.

içimden ne geliyorsa yazdım, şimdilik bu kadar.
  • azeriturku  (15.11.11 23:12:33) 
başka bir şekilde cevaplamak istiyorum. eğer yeterince zeki değilsen, karşındakini aptal olduğuna inandırabilmelisin. tartışmaya kendi fikrinin üzerinden gitmek yerine karşıdakinin yaklaşımının yanlışlığından yola çıkabilirsin.

eğer karşındaki yeterince zekiyse bir şekilde senin açığını yakalayacaktır. onun kafasını karıştırabilirsen her zaman sen haklı çıkarsın.
  • cokta cokoprens  (15.11.11 23:19:00 ~ 23:19:30) 
fikirlerinin alt yapısını kitap okuyup veya her ne gerekiyorsa karşındaki insandan daha fazla şey öğrenmeden güçlendiremezsin aga. fakat güçlüymüş gibi gösterebilirsin.

kuvvetle muhtemel inandığın şey için karşındakini ikna etmeye çalışıyorsundur. bi kere sakın karşındakini ikna etmeye çalışma. bak böyle böyle, şöyle şöyle diye açıklama yaptığın anda karşındaki insanı tartışmayı terk etmeye yönlendirirsin, adam senden az biliyor bile olsa, bence haksızsın deyip tartışmadan kaçar, sen de onu ikna edemediğine inanırsın, güçsüzlük hissedersin.

inandığın herhangi bir şeyi, çatır çatır bu böyledir diyerek, "seni ikna etmek sikimde değil, benim inandığım şey budur ve bu doğrudur!" tavrıyla hareket edersen bu konuda biraz daha olumlu gelişme kaydedersin bence.

farklı bir cevap oldu mu söylediğim bilmiyorum ama karşıdakinden az şey bilerek onu ikna etmenin yegane kuralı kendine güvenmektir. kendine güvenmiyorsan çok oku, gez, gör. çok okumuyorsan, kendine güvenmen gerek. ikisini de yapmayacaksan kusra bakma:)

ayrıca son olarak tartışma abi, fikirlerinin alt yapısı delicesine sağlam olsa bile karşındaki insan inanmak istediği şeye inanan bir yapıdaysa kendini neden kötü hissedesin ki? "peki" de geç gitsin. ki genelde senin canını sıkan insanlar bunlardır sanırım.
  • calligrapher  (15.11.11 23:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.