[]

Nasıl Senaryo Yazılır ?

Bence bunun nasılı olmaz ama yinede birşeyler öğrenmek lazım sonuçta sinema öğrencisi değilim. Google'dan bakınıyorum ama ne bilim elinin altında infografiği olan, ebooku olan yollarsa sevinirim, linkte olur. çünkü arattığımda milyonlarca sonuç arasında nasıl iyisini bulucam.

Eğer gerekirse tür bağımsız.Hikaye hazır sayılır, deneme olucak benim için. profesyonel değil öylesine deneme.

(Not:StumbleUpon'da filmmaking ve independent film de stumbling yapıyorum var mı böyle başka yardımcı olabilicek ? )

 
senaryo orneklerini inceleyin. hatta mumkunse cekilmis olanlari once okuyun, sonra izleyin sonra tekrar okuyun. en iyi fikri onlar verir. gerisi zaten bildiginiz seyler.


  • entrapmen  (15.11.11 20:57:17) 
İnternette uzunca bir süre "sanarist" adı altında Gezgin rumuzlu birisi bayağı faydalı şeyler yazıyordu. Sonra sinirlendi, kafasına estiği gibi sildi tüm yazıları. Ama öncesinde tüm yazıları pdf'e çevirip isteyenlere dağıtmıştı. Benim elimde o pdf yok. Ama olan birini bulabilirseniz, beğeneceğinizi düşünüyorum.


  • cglrshn  (15.11.11 21:07:03) 
çevrim senaryosu yani yönetmenin filmi çekerken kullandığı senaryo elbette sinema bilgisi ve biraz teknik bilgi istiyor. bazı filmlerin yayınlanmış senaryoları var kitap olarak. birini alıp filmini izleyerek okusanız hayli yol alırsınız.


  • 9kuyruklukedi  (15.11.11 21:09:41) 
tamerbaran.blogspot.com

blogu incelemenizi öneririm

yine blogdan senaryo yazma teknikleri ile ilgili 60. sayfadan itibarenmiş.

issuu.com
  • Abraxass  (15.11.11 21:10:15) 
Evet bahsettiğim oydu. Bir de aynı adam mı yoksa başkası mı bilmiyorum ama şöyle bir site daha buldum: yeni-sanarist.blogspot.com


  • cglrshn  (15.11.11 21:23:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.