[]

Bir mimar nasıl iş bulur?

Selamlar.

Geçtiğimiz Haziran ayında mezun olmuş tazecik bir mimar olarak bir işe girmek istiyorum. Fakat elime CV ve portfolyomu alıp kapı kapı dolaşıp "ben işe girmek istiyorum" demekten de çekiniyorum. info@ şeklinde olan adreslere ben iş arıyorum deyip CV'mi mi göndermeliyim? Kariyer.net, yenibiriş, secretcv, elemanonline'ı her gün takip ediyorum, ama showroomlarda mimarlık yapıp şantiye gezmektense bir mimarlık ofisinde tasarım ve çizim ağırlıklı çalışmak istiyorum, kendime uygun iş bulamıyorum.

İzmir'deyim bu arada. İyi olduğunu düşündüğüm bir üniversiteyi bölümde dereceyle bitirdim. Diğer arkadaşlarım part-time, full-time derken iş buldu, ben geç kalmış hissediyorum kendimi. İngilizce, İtalyanca, Almanca biliyorum, bilgisayar programları desen birçok program kullanabiliyorum.

Söyleyin bana, bi' akıl verin. Özellikle mimarlık sektöründe çalışanlardan cevap alabilirsem çok sevinirim. Bir yeni mezun size nasıl başvurmalı? Eleman aramıyor bile olsanız kapınızı çalıp gelen yeni mimarı nasıl karşılarsınız? Mail olarak gelen CV'ler hakkında ne düşünürsünüz? :/

 
çevreyle olur.. henüz yaptırmadıysan, önce bi odaya kaydını yaptırabilirsin mesela.. yaptırdıysanda oda etkinliklerine katıl/git/görün vs.. yavaş yavaş olur gider.. yetilerin gayet iyi.. acele etme.. yavaş yavaş olsun doğru olsun..


  • talentless jerk  (15.11.11 17:31:15) 
vay be. bir mimarın bile bu derdi varsa biz öldük demek :( artık her iş alanında geçerli olan bir şey var maalesef: kimsenin seni keşfetmesini beklememelisin. eskidenmiş onlar. senelerce beklersin yoksa, kimse senin farkına varmaz. varmalarını sen sağlayacaksın, işi gidip kendin alacaksın. kendini sunacaksın. yoksa senden kötü adamlar yırtıklıklarıyla işi alır, sen çekingen olduğun için olduğun yerde kalırsın.


  • atakan pasa hazretleri  (15.11.11 17:40:21) 
mimarlık sektöründe çalışıyorum. kapı kapı dolaşma asla. araştır ve kendine hedef firmalar belirle, onları ara ve sekreterlerine, iş başvurusu için cv yollamak istiyorum hangi adrese yollayabilirim, de ve bekle. bir başka yol da arkadaşlarının çalıştığı firmalara arkadaşların vesilesiyle girmek. tabii secretcv ve kariyer.net'ten bahsetmiyorum bile.
not: en çok girmek istediğim firmaya bahsettiğim şekilde mail atmıştım eleman aramadıkları halde, ertesi gün görüşmek istediler. bu iyi bir önyazı ve düzgün bir cv'ye bakar. biraz da şans.

  • african rain  (15.11.11 18:40:46 ~ 18:42:57) 
bana bir göndersene cv ve portfolyonu, mesajla gönderiyorum adresimi.


  • Lekter  (15.11.11 19:07:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.