[]

iett'yi nereye şikayet edeyim? özet geç piç diyenler bi sonraki duyuruya.

selamlar,

dostlar çok dertliyim. derdime bi derman ne olur. gazeteye mi çıkayım? televizyon kanallarını mı arayayım? başbakana mektup mu yazayım? bakanlar kurulu toplantısı çıkışında kendimi mi yakayım? bi fikir verin bana.

yaklaşık 1,5 yıldır istanbul'un güzide semtlerinden yedikule'de ikamet etmekteyim. buraya toplu ulaşımla yalnızca 80T(Taksim-Yedikule) otobüs hattı ve sirkeci-halkalı tren hattı(bu tren de hiç zamanında gelmez buna göre plan yapmak imkansız yani) ile ulaşılabiliyor. otobüs seferleri çok seyrek(bazen 90 dakika aralığa ulaşabiliyor. en sık olduğu zaman sabah 4-5 sefer 20 dakika arayla) ve 22:15 te bitiyor. İlk taşındığımda otobüs seferleri biraz daha fazlaydı(günde 6-7 sefer daha fazla). Bu hatların dışında en yakın toplu ulaşım kocamustafapaşa'da ve zeytinburnu'da. buralara yaya olarak 15-20 dakika da ulaşılabiliyor. marmaray çalışmaya başladığında tren istasyonu da kapanacak. ve her ne hikmetse sadece yedikule ve samatya istasyonları kapatılacak. yedikule ve samatya halkı ortalama 60 dakikada bir geçen 80T otobüsüne mahkum kalacak ya da paraya kıyıp taksiye binecek.

iett'ye kaç kere şikayet ettim. sabahları otobüslerin hınca hınç dolu olduğunu, öğle zamanlarında otobüs beklemenin ölüm gibi olduğunu, bu otobüsün bu güzergahtaki tek toplu taşıma hattı olduğunu, hatta istanbul'un en büyük iki hastanesi olan cerrahpaşa ve istanbul hastanesinin bu güzergahta olduğunu belirterek seferlerin daha fazla olması gerektiğini belirttim. ancak dönen cevap ellerinde fazla otobüs olmadığından bu hatta ekleme yapamayacakları oldu. ancak on dakikada bir, saat 00:30 a kadar sefer yapan kocamustafapaşa hattının seferlerini 3-5 dakikaya indirmek için neredeyse her ay yeni otobüs ekleniyor. yani bir iki yüzlülük var ortalıkta. bana yedikule'deki halkı bıktırıp, "hay sokayım böyle yere" dedirtip, kaçırma operasyonu gibi geliyor durum.

şimdi ben bu durumda ne yapmalıyım. yedikule halkı hakkı olan ulaşım hakkını nasıl alır? nerelere başvuralım? imza mı(ki zamanında bu da denenmiş. 2-3 hafta seferler artırılmış. sonra yeniden eski haline dönmüş) toplayalım? bi yardımcı olun.

teşekkürler.

edit: beyaz masaya da başvurdum. sonuç yok.

 
:( teyzem oturuyor acınızı biliyoruz paylaşıyoruz amaçları ordaki insanları bezdirip çıkartmak ve ataköy gbi lüks bi yer yapmak sahil şeridinde en sağlam zemin yedikule marmaray gelince rahat edecek anca :( varsa imkanın kaç yoksa mobilet takıl herşeyden ucuza geliyor


  • saz@n  (15.11.11 15:19:06) 
biz de bi ara 93m (zeytinburnu-mecidiyeköy) hattı için sizin gibi birçok kez şikayet maili atmıştık ama değişen hiçbir şey olmadı. otobüsler sabahları duraktan transit geçerdi, öğlenleri ise 1 saat durakta beklerdik. 84 model ikaruslere bile razıydık ama hiç ilgilenmiyolar. ben de kocamustafapaşa'ya 10-15 dk yürüyüp 35c'ye binmeye başladım. gerçi ayrıldım o taraflardan artık. en iyisi mi sen de paşa'ya yürü. en azından 4-5 dk'da bir otobüs seferi var. iett pek takmıyor.


  • efreet sultan  (15.11.11 15:22:07) 
beyaz masa?


  • toshiro  (15.11.11 15:24:57) 
Organize olun önce bir kaç arkadaş bul form gibi bir şey bastır semtinizdeki kahveler, derneklere gidin durumu anlatın imza toplayın. gerekirse ev ev dolaşın sonra bunları belediyenın beyaz masasına bırakın. en azından deneyin


  • genıus  (15.11.11 15:30:04) 
belki büyük gazeteler sizi umursamayabilir ama (yine de deneyin derim) özellikle yerel gazete ve tvlere ama hani böle ciddi görükenlere haber verin durumu. bunun altındaki tahmin ettiğiniz sebebi de bildirin.(insanları kaçırtmak için gibi) en azından yerellere ulaşmanız daha kolay olur. ve iett yerel de olsa basını dikkate alıyor.


  • kedili madam  (15.11.11 15:34:15) 
diğer arkadaşların yazdıklarına ek olarak, bir miktar insan toplayıp hepsini durumdan haberdar ettikten sonra habertürk'ün istanbul ekiyle de bağlantıya geçin. ilgilenecekleri düşüncesindeyim, nasıl haber atlatsak diye bi yerlerini yırtıyorlar zaten, sizinkini manşet yaparlar herhalde :)


  • mistreated  (15.11.11 16:15:49 ~ 16:16:33) 
güzide semt mi güldürme beni :D orda hava kararınca dışarı çıkamıyoduk tinerci mi ararsın bali çeken mi ararsın esrar mı eroin mi 8 sene önce öyleydi ve terk etik oraları k.paşa civarından ayrıldık sonra alt tarafı y.kule zaten hala öyle belalı yer mi oralar var mı bi düzelme yoksa daha mı kötüye gitti ?


  • semson  (15.11.11 17:46:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.