[]

9 GB dosya, NTFS, FAT32

Selamlar,

Elimde 9GBlik bir outlook back up dosyasi var.(pst) Bunu backup icin kullandigim external hddye almaya calistigimda dosya boyutunun mevcut dosya formatinda desteklenmedigini soyluyor. External HDD Fat32.

HDDnin icinde hali hazirda baska veriler oldugu icin yeniden formatlamam soz konusu degil. Uber zeki oldugum (!) icin dedim ki gideyim 16GBlik bir usb drive alayim, onu NTFS olarak formatliyim bu sorunu cozeyim. Bu noktada iki sorum var?

1)USB drivleri formatlarken, normal disklerde oldugu gibi NTFS FAT32 secilebiliyor mu?

2)Wikiden NTFSin destekledigi max single file sizea baktigimda format ve implementation adi altinda iki veri soyluyor? Hangisini dikkate almak lazim?

tesekkurler.

 
slm bi yol var ama olurmu bilmem:
başlat==>cmd==>convert d: /fs:ntfs
NOT: d yerine çevirmek istediğiniz sürücünün harfini yazınız

edit olmasa bile restart atarken oluyor

4gb üstüne ntfs olmazsa problem yaratır
  • saz@n  (14.11.11 20:56:04 ~ 20:57:16) 
3. şu pst'yi bir ziplesene? salak microsoft genelde böyle şeyleri sıkıştırmayı pek yapmıyor. yapsa da az sıkıştırabilir. mesela powerpoint dosyaları acayip sıkışıyor genelde. (bitmap falan yüzünden)

sen bi dene.
  • ben smyrna  (14.11.11 20:59:45) 
@ben smyrna; duyuruyu yazdiktan sonra basladim ziplemeye, boyut ne hale gelecek gorecegiz.

@greywolf; aklimda o da var ama biraz muhim bir dosya. Bu geceden sonra elimdeki tek back-up o rar`lar olacak, o bolup parcalamayi da daha onceden yapmadigim icin henuz onu denemedim.
  • murat mc  (14.11.11 21:09:19) 
zip sonucunda 9.445.495 kblik dosya 5.753.912kb oldu. Fat32 icin halen patlacak bir boyut sanirim


  • murat mc  (14.11.11 21:23:31) 
zipleme hâlen sürüyorsa iyi sıkışacak diye düşünüyorum.


  • ben smyrna  (14.11.11 21:31:16) 
5,48 gb oluyor. evet işe yaramadı. bence parçalara böleceksen bile iki ayrı dosya olarak böl (yani böl-yedek a diye isimlendir sonra bi daha böl bi daha isimlendir yedek b gibi. yani biri bozulursa diğeri iş görsün.


  • ben smyrna  (14.11.11 21:32:42) 
greywolf`un yontemiyle halletim. Ayni sikinti basina gelen olursa diye yaziyorum...


  • murat mc  (16.11.11 16:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.