[]

kyk borç sorunsalı ?

üniversitedeyken aldığım kredinin ödemelerinin bir kısmını yapmıştım daha sonra ödemeler aksadı ve torba yasa kapsamında kalan borcumu yapılandırdım.

sorun şuki yapılandırma sonrası taksitlerimi (4 taksit ) geciktirmeden ödedim lakin geçen hafta vergi tebliği adı altında bir belge geldi bana vergi dairesinden. zati muhteremler derle ki borcunu ödememişin 7 iş günü içinde ödemezsen haciz gelecek. yanlız evrağın tebliğ tarihi 10/03/2011, düzenlenme tarihi 15/10/2011 :)

vergi dairesini aradığımda internettem kredi kartı ile ödediğimden ödenmedi olarak göründüğüm, kyk ya gidip açıkta kalan ödemelerimi sistemden çektirmem gerektiği söylendi. gittim vergi dairesine ordaki memurda ( sanki aynı yerde çalışmıyoalrmış gibi) ödemelerimde sıkıntı olmadığını bu şekilde geciktirmeden ödersem sorun olmayacağını, gelen tebliğide yırtıp atabileceğimi söyledi.

şimdi ben nedeyim söyleyin bana?

 
Geçmiş zamanda son başvuru tarihi ayın 15 i olan bir borç yapılandırmasına başvurup "borç yapılandırmanız için buraya gelmeniz gerekmektedir" mealinde bir yazı almıştım.

Borcun son yapılandırma tarihi ayın 15 i ihbarnamenin düzenleniş tarihi ayın 17 si benim elime ulaşması ile ayın 19 u idi. Borç yapılandırma süresi bittikten sonra davet gönderen, şubeye gidip kağıdı gösterince pişkin pişkin gülüp yapacak bişey yok başvuru tarihi ayın 15 inde bitti diyen insanlarla uğraşıyoruz.

Sorunuzun cevabı: Hiçbirşey söylemeyin sinirlerinizi bozmayın, değmiyor! alabilirseniz yazılı olarak almaya bakın bu söylediklerini.ç İlerde borç çıkarırlarsa yada bir sakatlık olursa gider ödersiniz ama Tüketici mahkemesi olsun,normal mahkeme olsun söke söke geriye alırsınız.
  • Oguzhang  (14.11.11 15:14:19) 
bu olayın bir benzeri başıma gelmişti. tavsiyem adamın söylediğini yazılı olarak elinizde bulundurun. o kağıdı yırt at cümlesi elinizde imzalı belge olarak bulunsun. bir şey olursa da bunu siz söylediniz diyebilirsiniz.


  • dulcinea  (14.11.11 15:15:56) 
bir devlet memurunun bu tarz bişeyi imzalayabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz :)dediğiniz doğru tabi ama :)


  • tombalabala  (14.11.11 17:28:50) 
kendisi imzalamayacak kurum imzalayacak.başıma bir iş gelmesin bunu yazılı belge olarak alayım derseniz yardımcı olurlar.


  • dulcinea  (16.11.11 13:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.