[]

musluk yardım

soru1: musluğun açıp kapamaya yarayan zamazingosunu çıkarmam lazım (klasik açıp kapamak için sağa sola çevir armatürlerden). ancak bu zamazingo kireçlendiğinden yerinden çıkaramıyorum, ne yapabilirim, fikri olan?

not 1: musluğun hangi parçasını çıkarmaya çalıştığımı anlatamama ihtimalime karşı resim de ekliyorum.

not 2: musluğun problemi soğuk suyu açınca sıcak suyu açma zamazingosunun içinden dışarıya su akıyor.

soru2: bu zamazingonun adını bilen?

soru3: not 2'deki probleme bakarak bu nasıl tamir edilir, fikri olan?

edit: güncelleme

 
çıkaramadığın yeri hala anlamadım. o dönen yeri mi çıkaramıyorsun?


  • fatih baker  (14.11.11 12:53:38) 
o kırmızı veya mavi halkanın oyuğuna düz tornavidanın ucunu sokup kanırtıyorsun, ufak bir kapak düşüyor. içinde vida var. aynı tornavidayı sokup o vidayı gevşetiyorsun, sonra musluğu tutup kendine çekince çevrilen parça elinde kalıyor. bu aşamadan sonra vanayı kapatıp ingiliz anahtarıyla salmastrayı sökmen lazım.


  • kibritsuyu  (14.11.11 12:57:22 ~ 13:00:02) 
O halde bataryaya içeri doğru, sağa ve sola doğru olmak üzere her yönden vurun ki o tabaka kırılsın, başka çaresi yok.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (14.11.11 13:02:03) 
o zaman bir wd40 alıp delikten içeri sıkıyorsun. sağına soluna vurmakla kireç kırılmaz. bi de acıma asıl. ya da bataryaya zarar vermeden, çekici bezle falan kaplayıp arka tarafından hafif hafif ve giderek sertleşerek tık tık tıkla. ama abartıp yamultma bataryayı.


  • kibritsuyu  (14.11.11 13:02:06 ~ 14:09:54) 
Biz baya çekiçle vurup çıkarmıştık bizim musluk başını. İlkel ama etkili :)


  • Vicy89  (14.11.11 13:09:07) 
cevaplar için teşekkürler. önce kol kuvvetinden başlayacam olmazsa kimyasallara başvuracam artık.

bu da benden tüm kireçzedelere gelsin: www.youtube.com
  • yemrem  (14.11.11 13:23:23) 
wd40 al dursun kenarda. mucize bişey o.


  • jimicik  (14.11.11 13:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.