[]

webcam izleme - port forwarding

şimdi dostlar; web kameramı güvenlik kamerası niyetiyle kullanacağım. stream eden bir program buldum, ve gayet iyi. yerel ağda şükela çalışıyor; modem yardımıyla 8888 numaralı portum üzerinden internete stream edeceğim fakat, bu portu makinama yönlendirmeme rağmen internete bağlı başka bir makinadan external.IP.adresim:8888 giriyorum, olmuyor. ne yapmalı?




 
statik ip yerine dyndns kullanıyorum. halihazırdaki ip adresim zaten şu aşamada değişmediği için statiğe gerek yok gibi. teşekkürler yine de.


  • swallowed arsenic  (14.11.11 01:16:11) 
program hangi program? http protokolünden mi yayın yapıyor? yerel ağ üzerinde nasıl denediniz? bu arada eğer http ise port yönlenmiş mi www.hidemyass.com veya bunun gibi tunneling sitelerinden aynı bilgisayar üzerinde kontrol edebilirsiniz. port açarken bir yerde bir yanlışlık yapmışsınızdır belki


  • yuto  (14.11.11 02:36:04) 
virüs programı engelliyor olabilir


  • MBrain  (14.11.11 03:34:47) 
o statik ip dedikleri local agda statik ip ki onu yapmissindir diye tahmin ediyorum, ornegin modeminin public ip'si o an 123.123.123.123 olsun, private ip'n ise 10.0.0.5 . bu durumda modeminin ayarlarina girip disaridan 8888 portuna gelen baglantilari ic agdaki 10.0.0.5 ip'li bilgisayarin 8888 portuna yonlendireceksin. ayrica modemin firewall'unu ve hatta bir sonraki asamada windows'un firewall'unu da kapatman faydali olabilir. bu ayarlari kaydet dedikten sonra modeme restart atman da daha faydali olacaktir ama ttnet'ten dinamik ip kullaniyorsan modeminin public ip'sinin degisebilegini de hesaba katman gerekiyor yani 123.123.123.123 degisebilir.

tabi streaming'i yapacagin makinede de ip'yi kullanici tanimli yapacak ve 10.0.0.5, subnet mask'ini de modeminin dagittigi ip araligina tekabul edecek sekilde (muhtemelen 255.255.255.0'dir) gireceksin. gateway'in ise modemin ic ip'si olacak (mesela 10.0.0.1 her ne ise). bir iki tane de dns server tanimlayacaksin tabi. 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ver gitsin.

en sonunda modem arayuzunden modemin public ipsine bakip bir yandan streaming yaparken alet o porta gelen isteklere cevap veriyor mu kontrol etmen gerekiyor, bunu da buraya public ip ve portu girerek test edebilirsin:
www.yougetsignal.com
tabi bunu streaming aktif olarak yapilirken denemen gerekiyor. open ise sorun yoktur.
  • samfisher  (14.11.11 03:49:05) 
dydns bazen o türlü yönlendirmeleri yapamayabiliyor. iç ağ ipnizi sabitlediğinizi ve port yönlendirmeyi doğru yaptığınızı varsayarak, bence sadece ip no ile deneyin bi bakalım ne olacak.


  • saiko  (14.11.11 07:21:00) 
yaptığınız her adım doğru görünüyor. hem tcp hem de udp için yönlendirme yapın, bir de öyle deneyin.


  • yardimci  (14.11.11 09:47:21) 
-modem/routerin yönlendireceği iç ip nin yanlış yazılmadığından eminsiniz değil mi? Daha önce karşılaştığım için söylüyorum. Dhcp den ip dağıtan bir lan da siz 192.168.1.2:8888 e yönlendirirken cihaz aslında 192.168.1.3 ü almış olabilir..Eğer bu değilse yüksek ihtimalle bir fw bunu engelliyordur. Windows fw unu tamamen kapatın ayrıca modem üzerinde fw varsa kapatın. Bir de uygulama kaynaklı birşey olması ihtimali düşük ancak remote desktop (3389) açıp bakalım ona yanıt alabiliyor musunuz bakabilirsiniz.


  • ned flanders  (14.11.11 21:40:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.