[]

windows görev çubuğunda ses simgesi kayboldu

denetim masasında her türlü ses ayarını falan kontrol ettim google araması yaptım fakat çözüm bulamadım.

windows 7 kullanıyorum.
"Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Bildirim Alanı Simgeleri\Sistem Simgeleri" buraya girdim. burda da şöyle bir görüntü var.
img696.imageshack.us

ne yapmak gerekir? nasıl düzelecek bu problem?

 
başlata sağ tıkla

özellikler->görev çubuğu->özelleştir.
  • neden 40 karakter ki  (13.11.11 12:04:52) 
daha önce benim de başıma geldi ses sürücüsünü yükledim düzelmişti denemeye değer bence. bir de bilgisayarıma sağ tıklayıp oradan yönet'i seçip açılan pencerede aygıt yöneticisine bakarsanız sesle alakalı olan yere bir problem var mı yok mu görebilirsiniz sanırım.


  • cdiyez  (13.11.11 12:05:28) 
denetim masasi > donanim ve ses > aygit yoneticisi

burada ses aygitlari kisminda unlem soru isareti vs gibi bir sey var mi? sayet yoksa orada yazan seyi denetim masasinda aratin. ornegin benim ses kartim realtek. denetim masasinda bunu arattigimda reaktek hd audio yoneticisi cikiyor. buraya girebiliyor musunuz bi bakin.
unlem veya soru isarati varsa zaten sees de gelmemeli ama ses gelmiyor olsa soylerdiniz.

buraya kadar olanlarin sonucunda her halukarda ses aygitinin driverini tekrar yuklerseniz geri gelecektir.
  • entrapmen  (13.11.11 12:51:49) 
ses hizmetleri kapanmış olabilir. bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet'i (manage) seçin. soldaki ağaç listeden servisler ve uygulamaları seçin. (services and applications) oradan da servislere tıklayın.

karşınıza bir sürü şey gelmiş olması lazım. orada "windows audio" (windows ses) eğer başlatılmadı yazıyorsa ona sağ tıklayıp özelliklerine girin ve başlat deyin. başlatma tipi de otomatik olsun. ok deyip çıkın herşeyden. şimdi bir daha kontrol edin simgeyi aktif edip etmemeyi. gerekirse bir restart atın.
  • ready2strike  (13.11.11 15:24:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.