[]

Tuvalet Adabı Sorusu..

Ben wc ye girince afedersin buyuk tuvaletimi yapmak istedigimde pantolonumu cıkartmadan yapamıyorum.yanı bı cok insan pacaya kadar sıvıyor ve yapıyor ama ben komple cıkartıyorum.yapamıyorum o sekılde..bu sadece bende mi var yoksa genel bir sorun mu? yada bunun nedeni nedir?

2. olarak da efendım ben bildigin anam babam usulu tuvalete (klozet olmayan) ters oturuyorum sanırım.yanı bı cok kişi kıçı delige gelecek sekılde oturuyomus ben tam ters sekilde oturuyorum..Dini yada ahlaki acıdan kötü yönü var mıdır bunun?

biraz tiksinc bi soru oldu ama (:

simdiden tesekkurler..

 
din dediğin senin tuvalette ne tarafa döndüğüne ne baksın kardeşim. ete oto günah demeyelim.

ama o delik tarafına dönmeyince, yaptığın meret kabak gibi ortada kalıyorsa günahtır tabi.
  • lovemyself  (03.07.08 12:14:05) 
1- Birinci olay tamamen sizin titizliğinizle alakalıdır. Benim bildiğim kadarıyla genelde insanlar pantolonunu çıkarmadan işlerini halledebiliyorlar.fakat bu hakarette gerek ahlaki gerek dini yönde herhangi bir yanlış/beis görmüyorum.
(şahsi kanaatimce aşırı derecede hassaslık ve vesveselerin verdiği bir tür huzursuzluk olabilir) (extra extra külfetten başka bir sakıncası yok)

2-İstinca ve İstibra'nın Âdâbında şöyle geçer;

Tuvalette kıbleye karşı oturulmamalı ve kıble tarafına arka da dönülmemelidir. Bunlar mekruhtur. Fakat evlerdeki tuvaletler kıbleye karşı yapılmışsa, artık zarurete binaen bunda bir beis yoktur.

(dilimiz döndüğü kadarıyla & naçizane)
  • thelepermessiah  (03.07.08 12:38:55 ~ 12:39:18) 
1)sicarken pantolonu cikarmak

yanlis hatirlamiyorsam bunun psikolojik bir de acilimi vardi; yani ya tuvalet aliskanliginiz tam oturmamis, ya da bir davranis bozukluguna sahipsiniz gibi bir seydi.



2) bunun icin ise din zaten her yere burnunu sokuyor, bir sizmaya karismamisti diyorum. kaldi ki din baskalarinin soyledikleriyle ogrenilmez, acacaksin sahih kitaplari tefsirleri vs. vs. yi oradan karistiracaksin hepsini karsilastiracaksin kendine mantikli geleni de kabul edeceksin. bo.tan yani.
  • egotm  (03.07.08 13:03:01) 
pantolonu çıkarmak gayet normal geliyor bana kendini garip hissetme diyerek kapatıyorum :)) (evet ben de çıkarıyorum çok da rahat tavsiye ederim)


  • prodeq  (03.07.08 13:30:33) 
dinin tuvalette olmadığı söylenemez kıçını hangi elle yıkayacağını gösteren hadisler mevcut olduğu söylenir


  • taylor durden  (03.07.08 17:32:43) 
Küçükken ben de öyleydim. Sonra din'i bıraktım, tamamen düzeldi (samimiyim).

Çünkü:
- Uygulanan, öteden beri var olan, insanların bir şekilde kabul ettiği ya da en azından saygı duyduğu mu -bana göre- aşağıdaki martavallar bana daha başka bir sürü palavra gibi uymadı:

a. sıçarken ıslık çalınmaz
b. sıçarken sakız çiğnenmez
c. sıçtıktan sonra göt sol elle yıkanır
d. sıçtıktan sonra ibadet için abdest şarttır, ama bu amel eylenirken göt ya da taşakların yıkanması gibi bir durum literatürlerinde yoktur.
e. ayakta işenmez, çünkü ayakta işerken şeytan karşında süpürge ile tüm işediğini üzerine süpürmeye çalışır, buna göre,
f. üzerine idrar sıçratanlar kabir azabı çekecektir. kabir azabı esnasında yanlış hatırlamıyorsam zebaniler sırtına tokmakla öyle bir vururlar ki 70.000 alem senin feryadını duyar.
g. işedikten sonra sikini, taşağını 3 kere yıkaman gerekir; 2 ya da 4 diye ben hiç duymadım.
h. temizlik imandandır, başka bir şeyden değildir.
ı. sen insan değilsin, anan baban insan değil, bunları -hijyeni, temizliği- kendi kendine beceremezsin bu yüzden bu kuralları uygulamak zorundasın.
i. utanmadan dünya üzerinde sana sunduğumuz nimetleri yediğin yetmiyormuş gibi bir de onları müthiş kötü kokulara sahib olmuş vaziyette sıçıyorsun. hayvan mısın, insan evladı sıçar mı?!

sonra ne yaptım?

her şey lisedeyken arkadaşlarımı toplayıp bayırda kıç kıça verip birbirimizin bokunu açık havada taze taze koklayarak başladı. bir kaç ay sonra sıçtığımız yere baktım, orada açan çiçekler, nebat daha güzel büyümüşler ve yetişmişlerdi. parmağımı ıslatıp havaya kaldırdım ve dedim, tamam, ben bu yoldan gitmeliyim.

o gün bu gündür bir rahatım ki sormayın. şu an evliliğin arefesinde olduğum kız arkadaşıma ilk gösterdiğim fotoğraflarım kareli bir pijamayı sıyırmış vaziyette klozetin üzerinde harbi harbi sıçarken çekilen fotoğraflarımdan isteyene yollayabilirim.

not: yukarıda yazılanların ilk cümle ve son cümle dışındakilerinin hepsi götten uydurmadır. son cümlede bahsi geçen fotoğraflarımı çeken güzel fotoğraf sanatçısı arkadaşıma buradan sevgi ve saygılarımı iletmeyi borç bilirim, o kokuya katlanabilecek kim var başka.
not2: bu konuda çekilen sıkıntıyı anlıyorum, küçükken anneme ve babama sırası ile sormadan tuvalete gidemezdim. kurtulduğunuzu öğrendiğiniz vakit şunu yapıyor olacaksınız: 1 fincan kahve lavabonun kenarında, sigara bir elinizde, java oyunlarından birini çalıştıran cep telefonu öteki elinizde ve kapı açık, çünki tv'ye ara sıra göz atmak istiyorsunuz.

sıçmak güzel şey, sonrasında sabun ve sifonu kullanmayı bildikten sonra nasıl isterseniz öyle sıçın.
  • laughtear  (03.07.08 22:10:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.