[]

iş ararken yapılan hatalar vol.1

iyi bir bolum/okul combosundan mezunum ama iş arama konusunda tam bir yeteneksiz ya da isteksizim. kariyer.net'ten basvuru yapıcam mesela, önyazı eklemiyorum bana luzumsuz bir satış stratejisi gibi geliyor. zaten ne yazacagımı da kestiremiyorum. ya da foto yuklemiyorum bu tip sitelere. tipimle mi işi alcam diye dusunuyorum. sonuc belli tabi 30'a yakın basvuru ve bunların 1 tanesi o da en sacma sapanından bir geri donus. foto hala yuklemiyecegim ama su önyazı işinde ne yazmak lazım?




 
cv nizin ne kadar dolu ve özenli hazırlanmış olduğu karakteriniz açısından da fikir verebilir. ben tarama yaparken fotoğrafı olmayan hiç bir cv yi işleme almıyorum mesela.


  • sijwocaq  (12.11.11 18:43:08) 
sırf sen degil cok nitelikli cv'lere bile donus olmuyor hem de cok iyi yerlerde tecrube ve deneyim dahil oldugu halde, issizlik oylesine buyuyorki odtu ve bogazicinden mezun hani ulkenin en top unilerinin mezunları dahi issiz yada 600 liraya talim.


  • kulustur  (12.11.11 18:48:44) 
ola ki çağrıldın bir mülakata:

(bkz: iş görüşmesinde yapılmaması gerekenler)
  • compadrito  (12.11.11 18:53:44) 
@kimilolo, abi sen haketmişsin ya. takdir ettim valla, bizim ülkede bu lazım.


  • art vandaley  (12.11.11 19:08:51) 
@sijwocaq, abi merak ettiğim icin soruyorum. neden öyle yapıyorsun? ne olacak yani resim olsun olmasın, nasıl bir fikir olusturuyor? mesela satış işlerinde tip önemli hadi tamam diyelim, mühendis adamın/kadının tipini kim napsın? sen nasıl bir iş alanında secim yapıyorsun?


  • art vandaley  (12.11.11 19:11:29) 
@kimilolo
o senelerde yeniyordu şimdi yemiyorlar hele firma koç, sabancı ise mümkün değil...en ufak yanlış bilgi verdiğinde daha en başından eliyorlar.başıma geldi adreste oynamalar yapiyordum onu bile farketmişler.

  • kulustur  (12.11.11 19:15:02) 
siktiret zaten düzgün cv, önyazı ve fotolara da dönmüyorlar. kariyer siteleri dışındaki başvuru ve ilanlara yönel. yani o şirketin kendi web sitesinden özellikle verdiği ilanlara.

danışmanlık, tercümanlık, yazarlık, gönüllü organizasyonlarda pozisyonlar gibi yaşıtlarım arasında hayvan denecek bir CV sahibiyim ve kariyer sitelerinden bir kaç dönüş ve görüşme hariç hiç geribildirim almadım.

ama ne zaman bir tek iş için özellikle başvurduysam kendi sitelerinden genelde hep döndüler. allahın brezilyalı maden şirketi bile döndü o kadar diyeyim sana :)

arada reklamımı da yapayım, www.kisiselfinans.net adresinde de bir kaç tavsiyem var :)
  • enedwaith  (12.11.11 19:22:27 ~ 19:24:11) 
@enedwaith, abi zaten saglam firmaların cogu öyle calısıyor. kendi sitesinden de biton yere basvurdum.
galiba cv'nin içerden verilmesi en garanti yöntem. buna mı sardırmalıyım, cunku aslında baya bu tarz cv'mi ulastırabileceğim yer var ama insanlarla ilişkimi o duzeye getirmek de koyuyor hafiften. 2 aydır tık yok.

  • art vandaley  (12.11.11 19:26:54) 
@art vandaley

cv'sinde resim koymamış olması, eksik bölümler olması bu işi yeterince ciddiye almadığının göstergesi olabilir. bir ilana yüzlerce hatta bazen binlerce (şaka değil giriş seviyesinde ilanlarla binleri bulan başvuru oluyor) resim önemli oluyor çünkü oraya arkadaş ortamında çekilmiş fotoğrafını koyan adamı kafadan elerim. en azından bi vesikalık hatta tercihen resmi kıyafetli bi fotoğrafı olması yeterli. ama cv yi açtığımda fotoğrafı yoksa, eksik gedik doldurulmuşsa o cv nin hiç şansı yok. aday bu işi ciddiye alıp bi fotoğraf yüklemekten dahi kaçınıyor diye düşünürüm ben de o cv'yi ciddiye almam.
  • sijwocaq  (12.11.11 20:07:42) 
@sijwocaq, içerden cv işine ne diyorsun abi? simdi cok istediğim bir sirkette 20 yıllık calısan bi müh.le bag kurma sansın var denemeli miyim bu sansımı?


  • art vandaley  (12.11.11 20:15:37) 
referans candı. 10 adım öne atar insanı. imkan varsa kullanmak şarttır.


  • sijwocaq  (12.11.11 21:02:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.