[]

dis doktoruna gidip desem ki

birader bu isin uzmani sensin ama, benim su agriyan iki disimi cek, kanal tedavisi falan istemiyorum ben dolgu da istemiyorum, cek onlari sonra oraya iki tane dis yapistir, yani o bos olan yerlere yapistir disleri, civi falan da istemiyorum.

soru 1; takma dis icin illa disi cene kemigine civilemek mi lazim, o dis eti denilen yere yapistirma diye bi sey var mi?

soru 2; essek kadar adam oldum acayip korkuyorum ya disciden, dis cekimine gitmeden önce iyice bir kafayi ceksem sorun olur mu, ilac su bu falan.

 
cevap 1: köprü denilen olay var dediğine benzer. o tarz bir şeyler yapılabilir sanıyorum.
cevap 2: kafayı çekersen muhtemelen zararlı olacak. acı çekeceksin. kanaman durmayacak, kanayacaksın.

çözüm : gerekiyorsa kanal yaptır. bir de öyle dene.
  • walkman  (10.11.11 20:00:19) 
çektirme ya.. bende çok pis tırsıyorum hatta ömrümde ilk kez "korkudan ayakları titremesi" olayının mecaz değil gerçek olduğunu o koltukta öğrendim(ciddiyim)..

2 diş 8 seans sürdü benim okadar çok korkuyorum.. ama değdi.. 4-5 yıl oldu hala orda 2 tane dişim var..yine gitsem yine 18 seans sürse de çektirmezdim
  • miucee  (10.11.11 20:11:36) 
çek dersen çeker. ama,
dişetine yapıştırma diye birşey tabii ki yok.
ya dişin kökü yerine çene kemiğinin içine vida yerleştirilecek = implant
yada köprü yapılacak = çekilen dişin iki yanındaki dişler çepeçevre kesilip küçültülecek.
kanal tedavisi ikisinden de daha kolay.
bir de takıp çıkarılan protez yapılabilir, kancalı falan hani, yatarken bi bardak suya koyulanlardan.
yerine diş yaptırmayayım boş kalsın derseniz, yanlardaki sağlam dişler de zamanla gider, söyleyeyim.
  • inthechaos  (10.11.11 20:14:10) 
dis dediginiz sey neticede vucudun bir parcasidir, bir nevi organ yani. kolunuz agridiginda kolunuzu kestirmek gibi. tedavi imkani varsa en sonuna kadar gidin. takma dus, kopru, implant asla ve asla kendi disinizin yerini tutmaz, asla. bunlar tedavi degildir. kanal tedavisinden cok daha fazla aci cekeceksiniz belki de protez disle, ustelik omur boyu, yerine yenisi cikmiyor zira.

yapmayin.
  • doktor hektor  (10.11.11 20:19:29) 
alkol olayına girme, ben de çok tırsarım dişçiden, direk sordum dişçime alkol alsam olur mu diye, anestezinin etkisini azaltıyor dedi, haberin olsun.


  • theos ek mekhanes  (10.11.11 20:21:35) 
bence de çektirme. köprü yapılırken küçültülen dişlere kanal tedavisi gerekebilir. O yüzden git dolgu filan yaptır çözümüne bak. ben senden de beter durumdaydım. Dişimi çektirmeye gittim dişçim o kadar güzeldi ki platonik aşık oldum. Pendik'e yakın oturuyorsan sana dişçimi öneririm pişman olmayacaksın.


  • licorne  (11.11.11 08:55:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.