[]

(biraz acil)EEG Sonuçları Kaç Günde Çıkar

Arkadaşımdan eeg istemişler yarın randevusu var. O şokla sormayı unutmuş sonuçların ne zaman çıkacağını, ne zaman belli olacağını. Bu işlem hızlı bir işlem mi? Tanı işleminin bitiminde hemen doktor temizsin ya da şöylesin böylesin diyebilir mi?




 
Ben EEG çektirdim EEG işleiminin kendisi yanlış hatırlamıyorsam yarım saat kadardı. Sonuçlar da taş çatlasın bir hafta, devlet (askeri) hastanesiydi bir de.


  • hipersomniac  (10.11.11 19:34:32) 
Hadi ya? :/ Anında çıkmıyo yani?


  • dream eater  (10.11.11 19:38:57) 
Özel hastanelerde belki çıkıyordur?


  • hipersomniac  (10.11.11 19:55:40) 
hemen çıkmaz sonuçlar. bir nörolog(yanlış hatırlamıyorsam) yorumluyor sonuçları. arkadaşlar ne bu ya? pos cihazı değil sonuçta. orda beynin elektriksel aktivitesine bakılıyor, normal mi değil mi bu inceleniyor.


  • bilmemkacincinick  (10.11.11 20:29:06) 
EEG olculdugu anda kaydedilir, sonuclarin belirlenmesindeki sure konuyla ilgili uzman hekimin -ki genelde norologdur bu- kaydedilmi$ verileri inceleyip degerlendirmesi ile belirlenir.
ayni gunde sonuclanmamasi icin bir sebep yok. ama surenin uzamasi hastanedeki doktorun yogunlugu vs ile de alakali olabilir.

  • asa  (10.11.11 20:38:53) 
özelde bes dakikada asker hastanesinde 25 günde aldim


  • morte  (10.11.11 21:57:37) 
cok oldu yaptıralı ama bi haftada cıkmıştı benim. yanlıs hatırlamıyosam. tıp fakultesindeydi.


  • rurouni  (10.11.11 22:21:24) 
pardon da ben mi yanlış biliyorum, eeg'den sonuçlar evet pos makinesi gibi çıkar. şimdi nörolog yorumlayacak falan demişsiniz. zaten eeg'yi isteyecek kişi nörolog değil mi? benim eeg'mi nörolog çekti ve anında da yorumladı. eeg istemişler'deki isteyen kim sanırım bu süreyi o etkiliyor görünüşe göre. bi de bazen doktorlar (sadece eeg'de değil) radyoloji veya nöroloji yorumlarını değil kendileri filmi/dökümü görmeyi tercih ediyor. en son çektirdiğim röntgeni anında aldım ve fizyoterapiste götürdüm. 15 dakikada bitti işim (adana devlet)


  • ben smyrna  (11.11.11 06:49:28) 
arkadaşım evet isteyen nörolog olabilir ama eeg'yi yorumlayan farklı bir nörolog oluyor!! benim pos örneği vermemdeki amaç haydi çıktıları aldın hop herşey bitti anlamına gelmiyor demekti. yoksa ben de biliyorum anında bilgisayara işlendiğini. MR Görüntüleme'de bile 2 farklı radyolog yorumluyor görüntüleri!! raporu alıyorsun, götürüyorsun bir de nörolog yorumluyor onu. İnsan sağlığı bu! öyle kolay değil bu işler. Ha gidersin, 10 dakikada da eline rapor verirler ama ne kadar sağlıklı, güvenilir bir rapor olur bilinmez!! Her doktor her yerde istemiyor bu tip şeyleri! Ben EEG'yi normal devlet hastanesinde çektirecektim, doktorum üniversite hastanesinde istedi özellikle! Çünkü yorum çok önemli! Yoksa çıktıyı almakta bi b.k yok!! açın algılarınızı biraz!!!


  • bilmemkacincinick  (11.11.11 15:14:16) 
!!!yahu!!! bu kadar !!!kızacak!!! bir şey !!!yok!!! ayrıca evet!!! radyolog!!! yorumluyor !!!mr!!!ı ama !!! bir doktor kendi uzmanlık !!! alanındaki bir !!!görüntülemeyi !!! yorumlayamıyorsa !!! (ki eegyi !!!başka bir !!! nörolog'un !!! yorumladığını ilk !!! kez duyuyorum) o doktora !!! zaten gitmeyin !!! peki muayenehanesinde !!! eeg makinesi !!! olan doktorlara !!! ne demek lazım? onlar ya !!!bu işi bilmeden yapıyor veya !!! demek eeg yorumlayabilen !!! becerikli !!! doktorlar da !!! var. yani bazen 10 dakikada !!! elinize rapor almanın sakıncası !!! da olmuyor demek ki.

ha evet insan sağlığı. bi muayene 3.5 saat sürmeli

!!!!!!!!!!!!
  • ben smyrna  (11.11.11 16:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.