[]

Arabanın Yedek Anahtarın kaybolması hk.

Merhaba,
1 hafta önce bi arkadaşım anahtarını kaybetti. İlk etapta bizim evde unuttuğunu düşündüğümüz için bir işlem yapmadık, araya bayram girdi süre uzadı. Bugün anahtarı bulamayacağımızdan emin olduk artık. Araç bu şekilde çalınırsa bir hak iddaa edebilir miyiz? Yoksa sigortanın hasarsızlığını bozup yeni anahtar mı çıkarmalıyız, ya da anahtar kaybı kasko kapsamında değil midir, poliçe şu an yanımızda değil ve tam bilgimiz yok, araç 2005 audi a3, chip değişse bile mekanik olarak anahtarla içine girebilir mi anahtarı bulan kişi?
Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler, şimdi anlatacağım biraz teferruat..

Arefe günü buluştuk arkadaşla, bizim evin önünde arabadan indi birlikte markete gittik, sonra eve çıktık oturduk falan pek gezmedi evde çekyatın kenarındaydı çanta falan. Portmantoya, çekyatın içine heryere baktık ama bulamadık, markete de sorduk anahtar yok. Yedek anahtarıyla çıktık o gün evden. Aslında yer yarıldı yerin dibine girdi, evin dışında bi yere gitme ihtimail çok düşük. Çünkü arabayı kaybettiği anahtarla kapatıp markete gittik oradan eve geçtik, çıkışta anahtarı kaybettiğimizi fark ettik, yeni anahtarla döndük, sizce hiç uğraşmamak ne kadar mantıklı?
teşekkürler..

 
hoca o market poşetlerine bak. toplayıp çöp poşeti yapmak için bir yerlere saklıyorsan dök hepsini içine bak. dürüp çöpe attıysan gitti.


  • kibritsuyu  (10.11.11 14:08:55) 
@kibritsuyu, tavsiyen için sağol marketten sigara almıştık sadece:) bizim derdimiz anahtarı bulmak değil, tek anahtarla idare edebiliriz. Sadece şu var, bu kayıp anahtar başımıza iş aşar mı? %90 evde bi yerde, ama %10 evin yakınlarında düşürdük, biri o anahtarı bulacak da, sonra o arabaya denk getirecek de arabayı çalacak. Çok düşük bi ihtimal gibi görünüyor, bunun yanında aklımıza gelmeyen bi sıkıntı yaratabilir mi bu durum?


  • abtash  (10.11.11 14:20:32) 
Kasko poliçemde şöyle bir madde var.

Sigortalı aracın anahtarının kaybolması ve çalınması sebebiyle aracın güvenliğini sağlamak için yapılan anahtarın kopyalanması, alarm ve immobilizerin yeniden kodlanması, komple kilit kontak setinin değiştirilmesi masrafları olay başı ve yıllık toplam 2.000 TL limitle teminata dahildir.

Yani önce poliçeni incele, bu madde varsa kilit sistemini değiştir ve sigorta şirketine fatura et. Hasarsızlığı bozmayabilirler bu teminat için belki.
  • cakabo  (10.11.11 14:29:22) 
bildiğim kadarıyla yedek anahtar kopyalanamıyor zaten.

not: kumandasından bahsediyorum. demir kısmı tabii ki de kopyalanır. :)
  • zaraeta  (10.11.11 14:34:08) 
@ freekara,
kulağımda şöyle bişi kalmış araba çalındığında yedek anahtarı göstermek zorundasın şeklinde umarım yanlış kalmıştır. Bir de şu var, poliçe şu an yanımızda değil ama çalıntı standart sigortaya dahil midir?

  • abtash  (10.11.11 14:55:56) 
derhal karakola gidip tutanak tutturmakta fayda var. araç çalındığı takdirde sigorta şirketi yedek anahtar gösterilmediyse zararı karşılamaz. ayrıca poliçenizde cakabo'nun bahsettiiği bir madde varsa hemen kilit sistemini de değiştirin.


  • nesilsiz  (10.11.11 15:04:07) 
-araba çalınırsa yedek anahtar gösterme zorunluluğunuz yok. (yedek anahtarı olmayan 2. el araç aldığımda sigortacıya bizzat sormuştum)

-kasko poliçenize bakın ama hasarsızlığı bozmadan yeni anahtar vereceklerini sanmam.

-bence hiç uğraşmayın.
  • solomon  (10.11.11 16:41:06) 
kafanız rahat olsun, gidin yeni anahtar çıkartın. hani ihtimalleri düşünmek bile huzursuzluk.


  • sttc  (10.11.11 19:11:00 ~ 19:11:19) 
@solomon bu işler sigortacıya bizzat sormakla falan olmaz. senin o anda sigorta yaptırman için gerek yok derler ancak araç çalındığında yedek anahtarın olmamasından bahisle aracı teminat altına almadıkları gibi bu konuda dava açmaktan bile çekinmezler. şunu unutmayın ki hiçbir sigorta şirketi paşa paşa ödeme yapmayı sevmez. hiç sevmez. her zaman bir yol bulmak ister.


  • nesilsiz  (10.11.11 21:24:02) 
anahtar arkadaşın montundan çıktı teşekkürler herkese:)


  • abtash  (11.11.11 07:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.