[]

Uçak biletini ne zaman almalı?

Çoğunlukla uzak mesafe uçuşları için (amerika ya da hindistan, çin vs) uçak bileti ne zaman alınmalı ki olabildiğince az geçirsinler? Uçuş haziran sonu - temmuz başı olarak öngörülüyor, teşekkürler.




 
ne kadar erken o kadar iyi. birde ucusa saatler kala ucakta ciddi sayıda koltuk boş ise çok ucuza alınabiliyor diye duydum ama denemeye değmez.


  • seljax  (10.11.11 12:08:27) 
tarih belliyse bugün almaktan zarar gelmez bence. ben de o sıralar polonya'ya gitmeyi deniyor olacağım, bugünün biletleri 1000 küsür liradan başlarken haziran için 500-600 liraya bulabiliyorum(gidiş-dönüş). yani birkaç hafta önceydi, hala öyledir umarım.

hakemden işaret gelse direkt abanacağım ama yok tarih belli değil ki. o yüzden tarih belliyse 10 sene önceden de olsa almak lazım bence, mis. ne bileyim yani koskoca lufthansa, thy falan gelip "çıkardık diye alman mı lazım hemen? geçerli değil o bilet" diyecek değil ya.
  • der meister  (10.11.11 12:11:30) 
ne kadar erken o kadar iyi felsefesi her zaman işe yaramıyor maalesef.

örneğin thy'nin los angeles uçuşu ekonomi sınıfı aralık ayında geçen hafta 2.300 tl civarındayken dün 1.800 tl civarına indi, sonra tekrar 2.000 tl seviyesine çıktı.
ne gibi değişkenlere bağlı olduğunu kestirmek çok zor.

ayrıca geçen sene pegasus'tan 99 tl'ye aldığım biletin ertesi hafta 69 tl'ye satışta olduğunu görünce çıldırmıştım.
  • cakabo  (10.11.11 12:17:21) 
mart sonuna kadar istanbul chicago gidiş dönüş 419 euro mesela şu an thy'de , haziran sonu içinse 1000 eurodan aşağıya yok..


  • kahin ahtapot paul  (10.11.11 12:17:38) 
hiç boşuna kafanızı yormayın; türkiye için konuşursak, bazı istisnalar haricinde, her zaman erken almak daha iyidir. yani bilet fiyatı, bih, asla düşmez.

istisnalar: toplu iptaller, yeni çıkan promosyon ücretleri
  • desdinova  (10.11.11 12:25:42 ~ 12:26:37) 
uzak tarih ucuz olur. günbegün pahalılaşır. son akşamdan sonra düşüşe geçer. uçuştan hemen önce epey ucuz olur. hele uçuşlar birleştirilirse daha da şükela olur. şimdilerde bu tarifenizi inceleyebilirsiniz, son dk ya kadar fiyatı nasıl değişiyor diye.


  • sttc  (10.11.11 19:23:42) 
sttc'nin yazdıkları doğru değil arkadaşlar. sadece bazı ülkelerde var "last minute sales" adı altında geçiyor. türkiye'de olan bir uygulama değil, kaale almayın, mağdur olursunuz.


  • desdinova  (11.11.11 17:16:52) 
her firmanın fiyatlandırma politikası farklı oluyor ama genelde şu mantık vardır. Bir uçuşta birçok sınıftan'tan belli kontenjanlar açılır. Sınıf fiyatları düşükten yükseğedir. O yüzden uzak tarihteki uçuşlarda fazla satış olmayacağı için daha uygun fiyatlar bulunabilir. Ama bu fiyat uçuşun taban fiyatının altında değildir. Tabi ki bazı firmalar ekstra kampanya ve fırsatlar yaparak fiyatlarını çok aşağılara çekebiliyor. Bu yüzden bu fırsatları takip etmek gerekir. Bu siteden güncel fırsatları ve kampanyaları takip edebilirsin. www.havayolufirsatlari.com


  • scarlet  (20.12.11 23:36:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.