[]

Yerel Disk C'nin dolu olması ama neyle?

belgelerime ya da masaüstüne falan hiçbi şey koymadığımız halde C'miz dolu görünüyor. temp falan aradım ama ya yanlış temp'i buldum ya da çok büyük bi şey yok onda. başka nerelere bakayım, ne sileyim? windows kendisi de temizledi kendince, gereksiz dosyaları sileyim mi dedi sil dedim. hala dolu.




 
program files'a bakın oyun falan filan oraya yüklenmiş olabilir mi?


  • tohyy  (10.11.11 08:46:47) 
ccleaner ile tarayın. o gerçek temp'i bulacaktır eğer yanlış baktıysanız. merak ettim neymiş acaba?
bi de hangi windows? 7 mi xp mi?

  • ben smyrna  (10.11.11 08:48:11) 
program files toplam 2.90 GB ama C 48 GB. geri kalan 46GB nerde ola ki?

windows 7 galiba
  • mezzosprite  (10.11.11 08:48:53 ~ 08:49:57) 
ccleaner sadece 426 MB sildi


  • mezzosprite  (10.11.11 08:59:52) 
yuh 48gb mı? bir yerlere gizlenmiş bir zuladan şüpheleniyorum :)

c'de, gizli dosyaları açarak programData'ya, bir de kullanıcıların içine bak, application data falan onlar şişmiş olabilir mi?
  • paspasanahtarinustunde  (10.11.11 09:10:16) 
bilgisayarım'dan c'ye giriyorsunuz, karşınıza çıkan klasörleri tek tek ya da üşeniyorsanız beşer beşer falan seçip sağ tık özellikler diyorsunuz. öncelikle c içindeki hangi klasörün yer kapladığını buluyorsunuz. sonra o klasöre girip alt klasörlere aynı işlemi uyguluyorsunuz. böyle böyle neyin yer kapladığını buluyorsunuz. otomatikçi programlar bulamadıysa en güzel yolu bu.

mesela kullanıcılar klasöründe buldunuz 46 gb'ı. giriyorsunuz, belgelerim!de bir şey yok, resimlerim'de falan yok ama o da ne? karşıdan yüklenenler klasöründe geçen aylarda indirdiğiniz hede dizisi boxset var. harici diske atmışsınız da silmeyi unutmuşsunuz.
  • kibritsuyu  (10.11.11 09:12:36 ~ 09:12:56) 
tamamdır, Cde Windows.old diye bi klasör buldum, ordaymış zula. format atan kişi eski dosyaları oraya yedeklemiş olsa gerek. teşekkürler!
bir de yüz verdik astar istedi gibi olmasın ama, şuna da baksanız? www.eksiduyuru.com

  • mezzosprite  (10.11.11 09:29:38) 
format atan kişi oraya yedeklememiş de, format atmamış, sistemi üstüne kurmuş, eski windows'u da korumuş bence.

(bkz: windows.old)
  • kibritsuyu  (10.11.11 09:37:29) 
mantıklı


  • mezzosprite  (10.11.11 09:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.