[]

Araş. Gör. Dr. ya da Öğr. Gör. Dr

bunların normal öğretim görevlisi ve araştırma görevlisinden farkı nedir? başka bi dalda doktora yapıp farklı bi fakültede yeniden mi kasıyorlar nedir?

yoksa yrd doç, doç, prof dr yerine bunlar profesörlüğe kadar araştırma görevlisi olarak falan mı kalıyorlar. yok artık.


 
yamulmuyorsam aralarındaki fark düzenli ders saati olup-olmama durumu. başka bir durum yok diye biliyorum.

ha öğr.gör. tabii ek ders ücreti alıyor, o güzelliği de boşuna yapmıyor yani :D
  • alchoburn  (01.07.08 19:26:26) 
1-)araştırma görevlileri sadece araştırma(bilimsel çalışma vb.) amacıyla fakültede bulunuyor olabilir.
2-)araştırma görevlileri henüz doktorasını tamamlamamış ama asistan olarak (derse giren ya da sadece araştırma yapan) çalışabilir
3-)Öğretim görevlisi Dr. Ders anlatan ama daha yrd doç olmamış kişiler. Genellikle yardımcı doçent altına pek ders anlattırılmaz ama eğer alanında ders verebilecek tek kişiyse ya da aşmış geçmiş ama kadrosuzluktan dr kaldıysa bu ünvanla derslere girebilir.
  • sesshoumaru  (01.07.08 19:31:11) 
Bunların normal öğretim görevlisi ve araştırma görevlisinden farkı, doktor olmaları. Yani doktoralarını bitirmiş olmaları. Normal öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi olanlar ya halen doktoraya devam ediyorlardır, ya da hiç yapmamışlardır.


  • sui  (01.07.08 20:10:38) 
sui, araştırma gör. dr olmadan tez verip yrd. doç olmak da mümkün mü yani? ben çünkü o hocaların isminde daha önce öyle dr. diye bir şey görmemiştim ama sonradan yrd. doç olarak normal yoluna devam ettiler.

hmm sesshoumaru açıklamış sanırım 3. şıkta..

@alchoburn aralarındaki fark derken doktor olanla olmayan arasındaki farkı sormuştum ;)
  • nihilanth  (01.07.08 21:13:22 ~ 21:14:35) 
Evet mümkün tabii. Ben misal.

o arş.gör.dr ler ve öğr.gör.dr. lerin doğrudan yard.doç. olamamalarının nedeni üniversitede yardımcı doçent kadrosu olmaması ya da o kadroya atanacak yeterli puanı toplayamamış olmalarıdır. Üniversite bu kişileri bir şekilde çalıştırabilmek (maaş verebilmek için), araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi kadrosunda tutuyor mecburen.

Bu arada teorik olarak, doktorayı verdikten sonra doçent olabilmek bile mümkün. Yardımcı doçent olmadan yani. Hatta aslında sadece iki title var, doktor ve doçent. Ayrıntı istersen anlatayım.
  • sui  (01.07.08 22:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.