[]

bacakta ani güç kayıbı

dedem hoplayan zıplayan bir adamken bu sabah sağ bacağına hiç yük bindiremez oldu.yürürken sanki kıırlcakmış gibi oluyormuş sağ bacağı,solda bir sıkıntı yok.ancak aniden oldu,öncesinde sadece sağ bacakta üşüme varmış.dururken hiçbir şekilde şikayeti yok,sadece yürürken var.bu nedir şimdi?

not:doktora gidin demeyin zaten gidicez.


 
Valla buradan bir şey demek zor da derin ven trombozu falan çıkabilir sanki altından. Onun dışında femur nekrozu veya spontan kırık'a gidiş olabilir (hoş kırık olsa hiç yürüyemez).


  • there is nothing left for me  (09.11.11 12:29:28) 
Valla üşüme ve güç kaybı yeterli kan gitmemesi fikrini uyandırdı bende. Ben yerinizde olsam acile giderdim. Ama tabi herhangi bir profesyonel bilgim yok bu konuda.


  • onexey  (09.11.11 12:30:07) 
bel fıtığı olabilir. Parmak uçlarına yükselebiliyor mu?


  • neslimi kaybettim hukumsuzdur  (09.11.11 13:08:00) 
eğer beyin damarları ile ilgili bir şeyse, carotis doppler ultrasonografi ve belki de MR anjiyografi isteyecektir doktor.

durum böyleyse hafife almayın, ciddiye alın. beyin damarı tıkanıklığını kastediyorum.

sağ iliac veya femoral arterle (kasık atardamarı) ilgili bir daralma da olabilir. anjiyo çeker ve bir stentle hallederler.

bu ve benzeri ihtimalleri göz önünde bulundurarak doktora gitme işini ertelemeyin.
  • compadrito  (09.11.11 13:08:40) 
amcam sol bacağında zayıflama hissediyordu, sonra sızlama falan, yürüme güçlüğü çekmeye başladı sonra hiç yürüyemez oldu, sonra eller de tutmamaya başladı, sonra konuşamaz yatalak duruma geldi, vücudundaki hiçbir kas çalışmamaya başladı, bu olaylar 1 sene içinde oldu ve yakın zamanda da hayata gözlerini yumdu. hastalığı Alesti.


  • mtrsykl  (09.11.11 13:18:04) 
çok acil doktora gidin. burada vakit kaybetme!


  • klassno  (09.11.11 14:05:09) 
doktora gittik bacağın röntgenini çekti birşey çıkmadı.yarına randevu aldık belinden mr çekilcek.


  • sorubankasi  (09.11.11 16:01:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.