[]

Harry Potter benzeri kitap önerisi

Harry potter benzeri kitap önerisi isityorum.

Aynı onun gibi fantastik olacak, sürükleyici olacak, sihirli büyülü ve en azından harry potter serisi gibi mantıklı bir kurguya sahip olacak. Öyle sihirli annemmiş falan gibi tutarsız olmayacak yaratılmış olan fantastik dünya.

Ama yüzüklerin efendisi ya da kötü günler başlarken gibi kitaplar değil aradığım. Sadece ve harry potter serisinin çok benzeri kitaplar.

 
eragon ve devam kitapları


  • mula  (09.11.11 01:54:19) 
yüzüklerin efendisi öyle bir sarıyor ki. filmini sevmesen bile kitabını mutlaka oku.


  • Dalek  (09.11.11 02:15:01) 
ejderha mızrağı serisi vardı ben hp okuduğum sıralarda, onu da severdim.
o sarmazsa twilight'a başlayabilirsin.

  • kayranin kedisi  (09.11.11 02:15:47) 
öyle kitap yok maalesef. twilight serisi diyeni ıslak odunla döv. www.eksisozluk.com sıçmak az bile. narnia falan diyorlardı bir ara o kadar tırt bir kurgu daha görmedim, iğrençti yani. çocuk kitabı resmen. the vampire diaries serisini okudum, 1990'ların başında yazılmış ama cık o da olmaz, dizi iyi de kitap olmamış yani, çok yavan. true blood'ın kitap serisi çok iyi. onu tavsiye ederim. vampir istemiyorsan ne olur bilemiyorum. Bir de game of thrones çok iyiymiş, hatta çok çok iyiymiş. o biraz daha uzak diğerlerine göre ama onda da böyle fantastik şeyler mevcut. ejderhalar falan. alıp okumayı düşünüyorum.

bir de şöyle bir link var ama: classiclit.about.com narnia'yı atla. diğerlerine bir göz gezdir. The Hobbit adlı kitabı da duymuştum, ona da çok güzel deniliyordu.

ama bir harry potter yok üzgünüm ki. çok aradım, çok taradım, neden okudum bunca kitabı, narnia'sından, bilmemnesine kadar sanıyorsun? hem de az buz değil, seri seri, tuğla gibi kitapları? Ağzına tüküreyim Rowling, bizi nasıl bir boşlukta bıraktın.
  • yvonne  (09.11.11 02:18:28 ~ 02:27:07) 
paran varsa zaman çarkı. onun dışında üzerinde margret weis & tracy hickman yazan tüm kitapları alabilirsin. ayrıca raymond e. feist'te iyidir.


  • unique hint kumasi  (09.11.11 02:29:27) 
ingilizceniz orta-iyi duzeydeyse, seriyi bir de ingilizcesinden okuyun. yok ingilizcesinden okuduysaniz, bir de turkcesinden okuyun. ben yaklasik on yilda, bir kez ingilizce olmak uzere seriyi bir bes-alti kez devirdim... (melez prensi daha az, hollowsu da uc kez okudum)
en bastan baslayip sirasiyla tum kitaplarin okundugu bir "harry potter week" yahut "harry potter ayi" cok hos oluyor.
alternatif bir kitap da bilmiyorum zira fantastik edebiyata cok uzagim. twilight denen nane yigrenctir, evet. yegenim "bailey cross" diye bir seri yaziyor su an harry pottera benzer kurgusu olan. ilk sayfalar fena gelmedi bana. eger basarili olursa, bir kopyasini size yollarim :)
  • thunder thunder thunder thundercats  (09.11.11 03:08:42 ~ 03:09:57) 
ben de aradim, percy jackson dediler okudum ilk kitabi ama cok kotu cikti, tavsiye etmem.
cocuk kitabi ama enid blyton'in gizli yediler'i falan vardi, harry potter'a en yaklasan kitaplar onlar benim nazarimda.

  • raist  (09.11.11 04:18:34) 
Fantastik kelimesini ağzına alan kişi Yüzüklerin Efendisi'i okumamışsa hâşâ desin ve bıraksın bu işleri. Açık ve net. Ardı sıra Zaman Çarkı ve Belgariad-Maloryon serisi iyidir, candır.


  • AhmetVural1987  (09.11.11 09:07:48) 
geçen buna benzer bir soruya "zaman çarkı" demiştim. adam tüm cevaplara tik atmış benimkine atmamıştı.
sana da söyleyeyim, zaman çarkı serisini okuduktan sonra, senin için fantastik edebiyat eskisi gibi olmayacaktır.

  • chaoslord  (09.11.11 09:34:22) 
game of thrones okuyabilirsin, harru pottera birebir benzemiyor ama bir hp sever olarak öneririm.


  • goldentitan  (09.11.11 09:51:24) 
Peggy Sue ve Hayaletler diye bir seri var. Ben küçük yaşlarda okumuştum; ama aklımda kaldığı kadarıyla yetişkin birinin de okuyabileceği bir seriydi. Tam hatırlayamadığım için her yaşa hitap edebilir mi emin değilim, araştırmanızı tavsiye ederim.


  • djarwi  (09.11.11 11:01:02) 
olsa da okusak keşke ama yok ya da ben henüz keşfedemedim.
-miras üçlemesi, yakında dörtlenecek sanırım çıktı mı çıkmadı mı bilmiyorum ama. elfler, cüceler, ejderhalar vs. oldukça sürükleyici bir seri.
-vampir akademisi, burda hemen aklınıza twilight gelmesin. öyle değil çünkü, üç farklı vampir ırkı var moroilar, dhampirler ve strigoilar. eğitilip savaşıyorlar falan.
-ölümcül oyuncaklar, cidden güzeldi henüz iki kitabını okumuş olmama rağmen öneririm. nefilimler, iblisler, kurtlar, periler vs. bir hayli karışıktı.
  • iste o kavunici balik  (09.11.11 12:19:23) 
terry pratchett'ın diskdünya serisi de bayağı sağlamdır. şiddetle tavsiye edebilirim.


  • sukrug yu geayz eym gogin hogym  (09.11.11 13:02:07 ~ 13:02:19) 
Yerdeniz serisini dene bence gayet mantıklı bir kurgusu var ve büyü olayını sağlam temellere dayandırıyor.
bir de geçen kitapçıda gezerken bir kitap gördüm adını hatırlamıyorum ama üzerinde fransanın j.k. rowling'i yazıyordu. fantastik bir kitaptı sanırım.
yürüyen şato, uçan şato var bir de gayet güzeldirler.

Bahsettiğim kitabın adını buldum:
Tara Duncan
Kötü Büyücünün Tuzağı
www.kitapyurdu.com
  • lahanakafa  (09.11.11 19:33:33 ~ 19:36:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.