[]

hırsızlık

Merhabalar,

Şimdi hassas bi konu var. Birkaç bayramdır banyodaki çekmecede muhafaza ettiğimiz makyaj malzemelerimiz ortadan kayboluyordu. Dün de aynı şey oldu, yükte hafif pahada ağır birkaç şeyimiz daha yerinde yoktu. Bu kez kimin yaptığından eminiz, çünkü o gelmeden hemen önce o ürünleri kullanmıştık. O gittikten sonra da kontrol ettiğimizde yerinde yoktu. O kişi bizim kuzenimizin 13 yaşındaki kızıydı.

Bu durumda napsak karar veremedik. Ailesini durumu bildirmek gerek, bu davranış belki de bir hastalıktır, belki de sinyalleridir. Ne olursa olsun sağlıklı bir durum değil ve bir şekilde önüne geçilmeli. Sizce napmalı?

 
kaybolanlar önemli şeyler değil ama biz çocuğunuz için endişeleniyoruz diye bir girişle, anasına babasına bildirmeli durumu.


  • compadrito  (08.11.11 20:20:02) 
kesinlikle ailesiyle konuşun, biz de yaşadık benzer bir durumu, çok şükür sorun çözüldü (sorun kızın hırsızlık yapmasıydı eşyaların çalınması değil tabiki:)


  • asq me  (08.11.11 20:22:14) 
eşyadan bahsetmeden ilk cümlenizde pedagog veye psikolog ile çocuğu göstermelerini söyleyin neden deyince konuyu açın anlayış gösterecektir kız çocuğu makyaj malzemesini sever aşırma huyunun kleptomana dönüştüğü bi kaç kötü hikaye duyduğunuzu dile getirin çocuk orda olmasın ailesi de mümkünse çocuğa bi şey demesin önce pedegog yada psikolog ile görüşsünler


  • saz@n  (08.11.11 20:23:32) 
kuzeninize sevimli cümleler kurarak onlarıda kırmadan durumu izah edebilirsiniz. kuzeninizde bilinçli bir kimse ise durumu anlayıp birlikte bir çözüm yolu bulabilirsiniz.

-küçükken bende yapardım ama ufaklık biraz maddi şeylere kaçıyor, başlarda çocuk aklı işte dedim ama bunun bir alışkanlık olacağını ve ileride büyüyebileceğini düşündüğüm için sana açmakta fayda gördüm.

gibi.
  • sormaya geldim  (08.11.11 20:25:53 ~ 20:27:35) 
çocuk ile konuşun ama direkt suçlayıcı olmayın .

ondan bu olay ile ilgili bilgi almak isteyin . sanki başka birisi hırsızlığı yapmışta onunla bu konuyu paylaşıyormuşsunuz gibi.

kesinlikle suçlayıcı olmayın. anlayışla karşıyı dinlediğinizi hissettirin. aileyle eğer devam ederse konuşun , aile için kabul etmek çok zordur, ilişkileriniz etkilenebilir.

asla onu yalnız evinizde bırakmayın. gözünüzün üstünde olduğunu hissettirin.
  • naturelist  (08.11.11 20:28:37) 
Bizim de bir arkadaşımızın başına gelmişti. Aynı yaşlardaki bir kız çocuğu o kişinin evinden ufak tefek süs eşyalarını ve makyaj malzemelerini alıyormuş. Çocuğun annesi farketmiş ve sorduğunda "samimiyetimize güvenerek aldım begendigim için, istemeye utandım." demiş. Sonra annesiyle beraber o eve gidip beraberce iade etmişler aldıklarını. Belli bir yaştan sonra bu huyundan vazgeçebileceği gibi daha ilerletme ihtimali de var. Ailesinin bilmesinde fayda var bence uygun bir dille anlatılabilir.


  • napoli  (08.11.11 20:29:03) 
polis çağırıp suç üstü yapın, bir kaç ay yatınca akıllanır belki.


  • mtrsykl  (08.11.11 20:29:04) 
ailesiyle konuşun. belki onda kalmıştır filan diyebilirsiniz. aileler acımasız olabiliyor cunku. olayı anlarlar ne de olsa. karsınızdakının yapısına göre konusun yani.

ayrıca, makyaj malzemelerinizi banyoda saklamayın. bir sürü para verip ayıla bayıla aldığınız şeyler çok çabuk bakteri üretip bozulur; sağlığınıza, cildinize ciddi zarar verir. lütfen lütfen..
  • dasher  (08.11.11 20:32:37) 
anası babası farketmiyomu aldığını nasihat çekmiyomu kuzenindede bi arıza var


  • conivolkır  (08.11.11 20:40:26 ~ 20:40:46) 
evet, gerçekten gelen cevaplarla yapmayı düşündüğümüz şeye destek olup içimi rahatlattınız, çok teşekkürler hepinize.

biz de ailecek düşündük taşındık, yarın onlara iade-i ziyarete gidip ailesiyle durumu tatlı tatlı konuşmaya karar verdik, tabi çocuğu bakkala falan göndermek lazım bu esnada. ailesi pek anlayışla karşılayıp çocuğa tatlı davranacak bi aile değil, o yüzden azıcık endişeliyim.

bu arada o ürünleri banyoda değil de nerede saklamalıyım dasher? (böyle şeyleri de bilmek lazım tabi.) kaldı ki artık banyoda sittin sene saklamayız öyle şeyler.


@mtrsykl bi daha yaparsa öyle yapalım madem, temiz çözümmüş.
  • aitlik eki alamayan  (08.11.11 20:44:18) 
ben olsam kuzenin cocugunu karsima alir, ne yaptiginin farkindayiz bunu yapma bi daha yoksa ailene olayi anlatacaz falan derdim.

yas 13 sonucta korkar bi daha yapmaz gibime geliyor. ama bu isi iyi bilenler (psikoloji vs. ) ailesiyle konusun derse öyle de yapilabilir.

her iki tarafa da gecmis olsun. üzücü.
  • keseci  (08.11.11 20:44:34 ~ 20:45:28) 
@conivolkır annesi de babası da tüm gün işte, çocukla pek ilgilenmeyen tipler. eminim böyle bir şeyden haberleri dahi yoktur, öyle olsa çocuğu her bayram dedesine bırakıp tatile kaçmazlar.


  • aitlik eki alamayan  (08.11.11 20:45:20) 
ee tamam işte kuzenin arızaymış haklı çıktım,bence bodoz söleyin utansınlar biraz belki kafalarına dank ederde çocukla daha fazla ilgilenirler.


  • conivolkır  (08.11.11 20:47:09) 
nem olmayan bir yerde :) ne kadar ürününüz var bilmiyorum ama bir çekmeceye sığıyorsa yatak odasında şifonyerden bir kısım ayırabilirsiniz. ya da plastik 3 çekemeceli saklama şeyleri var, onlardan alınıp nemli olmayan herhangi bir yerde saklanabilir, ucuzlar da gayet. ya da benim gibi makyaj malzemeleri için ayrı bir cekmeceli dolap alınıp tamamen buna ayrılabilir :))))

ben önceden gardobumda bir raf ayırıyordum, kutulara koyup orada saklıyordum. daha bir gizli saklı oluyor.
  • dasher  (08.11.11 20:54:32) 
@dasher tekrar teşekkürler, verdiğin bilgileri dikkate alıcam:)

yarın görücez bakalım nolcak... umarım kuzenimdeki sorunun çözümüne yönelik kalıcı bir adım atılabilir.
  • aitlik eki alamayan  (08.11.11 21:40:21) 
:) ayıp olmicaksa buraya da bahseder misin cevap olarak ne olduğunu. hem merak ettim, hem de başına böyle bir şey gelen biri ararsa alternatif bir senaryoyla karşılaşır.


  • dasher  (09.11.11 01:05:48) 
yazmadığına göre kesin kuzeninden dayak yedi


  • mtrsykl  (11.11.11 23:57:30) 
Unutmuşum yazmayı:/

Annesine anlattık durumu, o da çantasını eşyalarını gizlice kontrol edeceğini söyledi. Biz biraz da gözünü korkuttuk bulaşıcı bi hastalığım olduğunu söyledik, eğer sürerse ona da bulaşabilir dedik azıcık ivedi olması için. Ama ne ses geldi ne seda.
  • aitlik eki alamayan  (15.11.11 18:30:09) 
Bugün itibariyle olay çözüldü arkadaşlar.

Kuzenimin annesi onun çantasına bakmış ama bulamamış, o yüzden çok rahatlamış. Bir kaç gün sonra demiş diğerlerine de bi bakayım nolur nolmaz, meğerse bir başka çantasına gizlemiş çaldıklarını. Annesi bulunca kuzenim hemen itiraf etmiş yaptığını ağlayarak. Bizim kızın yakın bir arkadaşı sürekli onun üzerine gidiyormuş çok korkaksın, kaliteli makyaj malzemesi buldun mu alıp çantana atacaksın kimse senden şüphelenmez, ben hep yapıyorum hiçbir şey olmuyor diye. Bizimki de onun gazına gelmiş korkak olmadığını kanıtlamak için, ama zaten içi içini yiyormuş bi fırsatı olsa da geri koyabilsem diye. Bizim kuzen iyi de çevresi kötüymüş işte:/
  • aitlik eki alamayan  (16.11.11 14:45:09) 
geçmiş olsun :))) çocukluk işte....


  • sormaya geldim  (16.11.11 16:29:25 ~ 16:30:19) 
iyi bari, hiç olmazsa kuzen temiz çıktı. bi daha da zinhar doğru yoldan ayrılmaz artık.


  • compadrito  (16.11.11 21:18:33) 
hadi geçmiş olsun :)


  • dasher  (09.12.11 00:23:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.