[]

Bratislava (Slovakya)?

Bilenlere ve/veya daha önce gitmişlere soruyorum: Bratislava gitmeye değer bir yer mi? Gidiliri var mı?




 
gittim, gördüm ama aklımda öyle müthiş bir ayrıntı kalmadı. Şehir merkezi tarihi ,küçük bir ye. bir sokakta güzel cafeler vardı. bir de heykeller vardı resim çektirmiştik ( bankta laf dinleyen ve yerden kafasını uzatmış bir askeri hatırlıyorum) . çok eski bir eczane vardı.

Manzara güzeldi bak:) bir öğleden sonra yetmişti gezmek için.
  • naturelist  (08.11.11 20:17:06) 
küçük bir şehit bratislava. ne amaçlarla gideceğine bağlı. avrupa'da ise sadece bratislava için Avrupa'ya gidiceksen değmez sanki pek. ama eğer merakın varsa keşfetmeye,öğrenmeye gitmelisin. ben old town'ı çok sevmiştim.Ama o da bir çok avrupa şehrini andırıyor. prague fln daha güzel mesela.bide Bratislava castle var.pek bir şatavatı yok. sana kalmış yani.ben sevmiştim;)


  • Bliethe  (08.11.11 20:22:26) 
arkadşın dediği gibi 3 saat yetiyor neredeyse her yeri görmek için:D


  • Bliethe  (08.11.11 20:23:22) 
5 ay yaşadım Bratislava'da. Tuna Nehri taraflarında çok hoş oturulacak yerler var. Özellikle hava güzel olursa manzara pek hoş oluyor. Daha sonra, merkezde gayet hoş cafe ve barlar var. Toplam 10 bara gidip her birinde 1 bira içseniz toplam 8€ ancak tutar. Bunun haricinde, pek tarihi yer yok. Bir kale var, bir de şehir merkezinde birkaç dakikalık turlar. Aslında High Tatras dağları falan şahane, özellikle kayak yapmak için. Ama orası da Bratislava'ya biraz uzak kalıyor.

Gece hayatını seviyorsanız gece hayatı da fena değil. Şehir merkezinde birçok gece klubü var.

Genel olarak bence gitmeye değer. Öyle ahım şahım büyük bir şehir değil ama görmekte fayda var eğer öyle bir fırsat varsa.

Edit: Bir de RockOk adında bir bar var. Fena değil, canlı müzik falan yapılıyor arada. Hoş, sıcak bir atmosferi var. Kısmen üst gelir grubuna hitap eden yerler de var, smooth jazz falan çalarlar, müzikler hoş. O tür yerler de çok hoş. Yani üst gruptan kastım, bira 1€ değil de 2,5€ mesela. Daha çok orta yaş kesim geliyor bu tür yerlere. Lemon Tree örneğin onlardan biri. Gidilecek çok bar var aslında Bratislava'da. Cafeleri, bar/pubları çok hoş. Hele bir tanesi vardı öyle hoştu ki, ama ismini hatırlayamıyorum.
  • gogu delen adam  (08.11.11 20:35:57 ~ 20:38:21) 
ne kadarlik, ne amacla gitmeyi düsündügünüze bagli? tatil mi, erasmus mu?

viyana veya budapeste'ye atiyorum bir haftalik gidiyorsaniz bir günü bratislava'ya ayirmaya deger bence. ufak, sirin bir yer. ama bir haftalik tatiliniz varsa hepsini burda gecirmek icin gitmeye degmez.
  • shi aila  (08.11.11 20:51:24) 
Hâlihazırda Prag'dayım zaten, epey ucuza 2 gecelik bir gezi fırsatı denk gelmişti. Düşüneyim biraz daha. :)


  • shangrilla  (08.11.11 20:55:17) 
tipin fena degilse kaldigin otel iyiyse, ingilizcen akiciysa, hatun su bu ortami istiyorsan, 1-2 gece takilirsan sana orda ekmek var. ha ben fotograf cekecem diyorsan googledan indir daha iyi.


  • keseci  (08.11.11 20:57:15) 
prag birakilip iki gün bratislava'ya gidilmez, günah. tas olursunuz.


  • shi aila  (08.11.11 21:20:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.