[]

araba alırken kazıklandık ne yapabiliriz?

merhaba arkadaşlar
arkadaşım 0 kilometre bir araba almak için eyüp opel mar servisine gider 30 ekim tarihinde.SON MODEL bir araba istediğini sözlü olarak dile getirir.bir arabayı beğenir ödemesini yapar ve bayramdan önceki cuma günü arabayı almaya gider.fakat gitmeden önce öğrenir ki aldığı arabanın 2012 modeli eylül ayında piyasaya çıkmıştır.bunu dile getirir firma ise satışı gerçekleştiren personelin yanlış bilgi verdiğini söyler ama hiç bir şekilde yardımcı olmazlar.hatta git istediğin yere şikayet et deyip firmanın genel müdürü tarafından yollanır.bizimki de sinirlenir zaten evrakları ve arabayı alır sonra evrakları kontrol ederken faturada toplam 29 bin 300 lira yazdığını görür fakat kendisi firmaya 31 bin lira nakit ödemiştir.ayrıca evraklarda arabanın rengi markası motor hacmi vs. gibi ifadeler yer alırken 2011 ya da 2010 ya da 2012 ile ilgili yani arabanın yaşını yazan herhangi bir ibare yoktur.
araya bayram girdiği için elinden birşey gelmez zaten ne yapacagığını nereye gidip şikayet edeceğini de bilmez.
evrakları ile birlikte bu arkadaş şimdi ne yapmalıl nereye gitmeli.maliyeye bile gidebilir mi fatura edilen miktar ödediğinden az olduğu için ?
teşekkürler

 
ya kusura bakmayın sizin de aklınıza gelmiştir ama bence avukata gitmeli önce. sonra da tüketici hakem heyetine başvurabilir.

düzeltme: tüketici heyeti sınırı 5000 miş pardon.
  • kya  (08.11.11 20:10:46 ~ 09.11.11 00:02:25) 
ağzına sıçarlar öyle fservisinde galerininde. haksız kazanç ve gabin var konuda. borçlar hukukunda son derece yeri olan bir konudur kendisi. avukat halleder bu mevzuyu. avukat dinlemeden birşey yapmasın arkadaşınız. sonra haklı durumdan haksız duruma düşürürler.


  • sormaya geldim  (08.11.11 20:16:58 ~ 20:20:56) 
arkadaşınız safmıdır ? ürün alırken faturayı kontrol etmeden para verirmisiniz işin kötüsü maroto mafyadır. gazetelere vermekle suçlayın davadan korkmaz onlar tüketici haklarına danışın arabayı kullandıysanız bi bardak soğuk su için


  • saz@n  (08.11.11 20:18:13) 
kesinlikle bir avukata gitmeli ve zorlayabileceğiniz tüm kurumları işin içine katmalısınız ki buna maliye'de dahil. böyle adamlara ses çıkartılmadığından ve uğraşılmadığından bu cesareti bulup "git istediğin yere şikayet et" terbiyesizliğini yapabiliyorlar. iş ciddiye bindiğinde ise "ehehh beyefendi çok özür diliyoruz büyük bir yanlış anlaşılma olmuş" ile başlayan yalama cümlelerini duymak ve işinizin yapıldığını görmek ise ayrı bir zevk olacaktır. kesinlikle peşine düşün bu olayın.


  • ogzi  (08.11.11 20:19:26) 
@sazan
saf demeyelim de çok iyi niyetlidir.gerçekten hiç bir zaman kötülük düşünmez düşünemez.karakteri öyle.ama kesinlikle olayın peşine düşecegini söylüyor.

  • arafa  (08.11.11 20:24:16) 
bilgi için söylüyorum avukata gidin zira tüketici heyeti filan maddi boyutu bu kadar büyük olan olaylara bakmıyor (5000 tl mi ne limiti vardı)


  • darknum  (08.11.11 21:22:30) 
avukata gidebilir ama, net birşey söylüyorum buradan "hiç bir şey çıkmaz" adamlara 31.000 vermiş faturada 29.300 yazıyormuş bunu o zaman sormamış mı, bir de 2011 almış 2012si olduğunu öğrenmiş, bunlar sözde şeyler, şansınızı deneyin ama çok uzun bir süreç sonunda ki ondan da emin değilim birşey çıkmayacaktır...


  • bisanthe  (08.11.11 22:38:16) 
faturayı scan edip önce çemkirmeden biz size 31000 tl verdik faturanın bu şekilde olmasını anlamadık rica etsem açıklarmısınız diye maile cevap gelmeden çemkirmeyin onlar 31000 aldığını kabul etsinler önce


  • saz@n  (09.11.11 00:21:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.