[]

android

aramaya inanıp android ve ios'u karşılaştırmayı baktığımda hep geniş uygulama çeşitliliği vs deniyor android için. peki ne uygulama kullanıyosunuz bu kadar? bende n96 var şuan, sözlük(lügat) ve işcep için kullanıyorum sadece extradan. siz ne kullanıyosunuz ki bu kadar adı geçiyor android'in?




 
  • demcan  (08.11.11 15:05:08) 
şöyle soruyum o zaman, ben telefonu sadece arama, mesaj çekme, müzik dinleme, zaman zamanda fotoğraf çekme aracı olarak kullanan bi insanım. android bana fazla mı gelir?


  • trajikomix  (08.11.11 15:10:22) 
Artık telefonlar sadece telefon değil; hem bilgisayar, hem fotoğraf makinesi, hem mp3 player, hem navigasyon cihazı, hem de eğlence aracı... Ben şahsen telefonumsuz yapamam, çok keyifli uygulamalar var. Mesela ben size iPhone 4'ümde olan uygulamalardan örnek vereyim:

Whatsapp: ücretsiz mesajlaşma uygulaması (bu uygulamayı yüklemiş olan tüm arkadaşlarınızla sınırsız ve ücretsiz olarak mesajlaşıyorsunuz)

Viber: ücretsiz konuşma uygulaması

Turkcell Online İşlem: Güncel Turkcell faturanıza bakabiliyorsunuz, geçmiş dönemlere ait faturalarınızı görebiliyorsunuz, online işlem yapabiliyorsunuz.

Digiguide: Digiturk'teki bütün kanalların program saatlerini ve tanıtımlarını görebiliyorsunuz.

LigTV: Maç skorlarını, fikstürleri, dünya liglerini, her şeyi takip edebiliyorsunuz. (kadın olduğum halde ilgimi çekiyor, bazen maç sonuçlarını merak ediyorum)

Sesli Sözlük: Çok kapsamlı bir Ing-Tr, Tr-Ing sözlük

HiCalc Pro: Mühendislerin kullandığı kadar detaylı bir hesap makinesi

TuneIn Radio: Gerek ulusal, gerekse yabancı radyo kanallarından istediğinizi anında dinlemenize olanak veriyor.

Igo Primo Turkey: Navigasyon programı

iEczane: Bulunduğunuz yere en yakın eczaneleri (haftasonları nöbetçi eczaneleri) hem harita üzerinde gösteriyor, hem size uzaklığını söylüyor, hem de adres ve telefon numaralarını veriyor.

IMDb: Sinemaseverler için muhteşem bir uygulama

Ayrıca Twitter, Facebook, Ekşi Sözlük gibi sosyal mecraların uygulamaları da mevcut...


OYUNLAR

Fruit Ninja
Plants vs Zombies
Where is my water?
Cut the Rope
iSlash
The Sims
Asphalt6
Kelime Avı
.....

Bu arada, hem ablam android kullanıyor, hem de bir sürü arkadaşımda android var; ama ben şahsen android ile iOS'u kıyaslamam bile, yani android kullanıcıları kusura bakmasınlar ama, android iOS'un yanından bile geçmez.
  • marcelle  (08.11.11 16:10:17) 
androidin yokken şunu diyorsun : ee napim ben .... uygulamasını ne gereksiz şey, varken ise o uygulamasız yapamıyorsun, devamlı kullanımda ortaya çıkıyor yani herşey. ben aldığımdan beri bilgisayara %90 daha az oturur oldum


  • utkucbkc  (08.11.11 17:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.