[]

adobe premiere pro kurdum, şu prog.lar var, hangisi ile kesicem video'yu?

yalnızca video kesme ve birleştirme işi için Adobe Premiere Pro kurdum.

şimdi Tüm Programlar.da "Adobe" adlı bir dosya içinde:

Adobe Bridge
Adobe Encore
Adobe Extended Scrit Toolkit
Adobe Extension Manager
Adobe Media encoder
Adobe Onlocation

adlı programlar var...

kesme işlemi için hangisini kullanıcam ve nasıl edicem ?

 
adobe premier ile


  • lutah  (08.11.11 12:46:53) 
video kesmek için büyük hata.

sony vegas kuracaktın. adobe'nin üçyüzbin gigabaytlık zerzevatı yerine 150 mb program ile işini görecektin.

premier ile video kesilmez, video düzenlenir. düzenlerken videyu time line'a atarsın. istemediğin yerleri kırparsın. sonra tekrar "render"larsın. sonuç: kesilmiş video.

not: vegas ile de aynı şey olacaktı. ama en azından pcnin içine etmez kullanmadığın kullanmayacağın ve özel ilgin yoksa asla işine yaramayacak bin tane program ile.
  • ben smyrna  (08.11.11 12:50:06) 
@lutah,

premiere adlı bir kısayol göremiyorum.

@ben smyrna, en iyisi bunu kaldırıp Sony vegas ı kurayım.
  • gijilti  (08.11.11 12:52:25) 
@ben smyrna

abi senin şu adobe düşmanlıgın, sony vegas fanatikligin beni benden alıyo :D
  • rurouni  (08.11.11 13:16:12) 
premiere düşmanı değilim de sony vegas'ı 2 gb ram ve e6300 işlemci ile mis gibi kullanıyorum. ancak premiere gelince iş, eşek yükü ile ram en az i5 olmadı i7 işlemci olsa mis gibi olur diyor. ayrıca install edilmiş hali 381 mb. premiere kaç "GB"?? :) yani evde bişeyler yapıyorsak premiere gerek yok. inan avid'de yüklü bende, premiere'den daha rahat çalışıyorum onunla. ama vegas kadar çat çut pat küt çalışanı yok. avid bile premiere'den iyi bu arada. ayrıca sony için değilse de çiçek kahraman bile avid kullanın, eliniz alışsın diyor. ama ilk kez kullanacak için avid zor gelir. aslında avid daha zevkli bence. gijilti alınmasın ama "kesmek için hangi progrmaı kullanacağım" diyecek birisi için avid de premiere de fazla. vegas mis. eos ile çekilmiş hd mov videoları kesip biçiyorum sorunsuz. kaç yıl dv video kesip biçtim. valla sahiden premiere gereksiz :)


  • ben smyrna  (08.11.11 14:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.