[]

Ekşi Duyuru'nun boku mu çıktı?

Dikkat ettim de, saçma sapan sorular, sorarken kullanılan üslüp filan biraz çocuksu olmaya başladı. Günde 8-10 tane "hoşlanıyorum ama açılamıyorum" soruları gelmeye başladı.

Ayrıca şimdi baktım internet kullanıcısı alımları açıkmış. Hani kapalı olacaktı bundan sonraki zamanların çoğunda?


 
Bu soru da artmaya başladı. Ama yok öyle birşey. Ekşi duyuru nüfusunun artmasıyla gelen bir laubalilik artışı olabilir belki. Ama bi sorun teşkil etmiyor. Çünkü çoğunlukla yardımlaşma söz konusu.

Diğer soru-cevap sitelerine göre daha iyi durumda bu arada. Samimiyet ve cıvıtma çizgisi iyi korunuyor bence.
  • ermanen  (08.11.11 02:32:29) 
Şimdi "bok" demenizden dolayi bu duyuruyu modertorler ucurmadan once cevaplayim: bu siteyi bulup da bir seyler sormak isteyenlere kapilari kapatmanin bir anlami olmadigindan uyelikler acik duruyor. Sadece uzun sureli kotu kullanimlarda kapatiyoruz.

Hoslaniyorum acilamiyorum sorularinin ben bilgisayarima virus mu bulasti sorularindan cok bir farkini goremiyorum, ama soru yerine ayri bir kategoriye koyabiliriz.
  • compumaster  (08.11.11 02:34:43) 
aslında iki aşağıdaki soru söylemek istediğimi özetliyor. duyuruya yeni kayıt olanların da kuralları iyice anlamasını sağlasak mesela bir şekilde. en azından sinir bozucu sorularla karşılaşmayız.


  • henry gale  (08.11.11 02:52:59) 
beni o "hoşlanıyorum ama açılamıyorum" türü sorular pek rahatsız etmiyor, en fazla okumuyorum daha başlıktan falan bile sıkıcı geldiyse.. ama son zamanlarda sorularda da cevaplarda da herkes bi sidik yarıştırma modunda sanki. daha çok ayarı ben vereyim, en çok ben üste çıkarım, hah buna da lafı çaktım diye ego tatmin ediyor sanki herkes. anlıyorum sözlük kanı var içimizde ayar vermeden adım atamaz olduk galiba da burası eskiden daha sakin, saygılı bi ortamdı, daha çok severdim.. bütün bunlar benim fikrim tabii..


  • inkey  (08.11.11 03:12:19) 
öncelikle inkey +1 ayakta alkışladım,,,
bencede bu işin biraz b*ku çıktı bence ayrı bir kategori açılabilir ''psikiyatri'' vs. gibi uzun yazıları bende okumaktan çekiniyorum

  • Thunderbirds  (08.11.11 03:19:26) 
star wars serisini nasıl izlemek lazım?

favori sorum bu mesela. ayda bir sorulmazsa olmaz.
  • darknum  (08.11.11 03:51:49) 
olay şöyle,

insanlar bazen bazı konularda başkalarından fikir ve destek almak istiyor. Benim sorduğum bir sürü iş sorusu, milletin sorduğu açılayım mı ayrılayım soruları, şunu yapayım dimi lan tarzı sorular bu kategoride.


Bilmedikleri konular oluyor, şu nedir, nasıldır gibi. Aynı şekilde sırf aramaya üşendikleri için sordukları sorular var. Yılbaşı ayın kaçıydı lan google'a sormaya üşendim gibisinden.

Beyler şuraya nasıl giderim diyip şehir yazmayan tipler var. Mesela aramızdaki kamillerden biri, nerede olduğunu söylemeden Aras'ın x şubesine gitmek istiyor. Ama inatla nerede oturduğunu söylemedi, ben istanbuldan aras'ın ankara şubesine gidişini tarif edecektim sustum.

Genel olarak düzenli cevap verenler olarak sıkıntılarımız şu,

malca sorulan sorular konusu herşey olabilir. Eksik bilgi yazılan sorular, şehir yok, artı soru sahibinin cevap verene atarlandığı sorular. Bir de 300 satırlık soruda bir tek paragraf koymayan sorular, ve liseli tripleri.

İnternet kullanıcıları deli gibi ürüyor ve muhtemelen aramızda herkesin en az 3-5 hesabı var, öyle olunca kimin ne sorduğu, ya da sorunun ne kadar ciddi olunduğunu bilemiyoruz vs.

Bu duruma çözüm getirecek olan varsa, site cennet olur
  • bonjurkes  (08.11.11 04:04:07) 
Sorunun tarifi güzelce yapılmış şu cevaplarda. Hadi çözüm konuşalım: (ama önereceklerim hiçbiri tek başına iyi değil. 10gr şundan 20gr şundan yapılmalı)

a. Moderasyonun tek yamuk yapanı uçurması ve dönemesin diye IP'ye ban koyması?
+ ÇOK daha sakin ve "eskisi gibi" bir yer.
+ Yükselen düzey.
- Deli bir moderasyon faaliyeti.
- Lanet ettirme. Zira en bi avaraj net kullanıcısı da buraya üye. Hatalar yapmak onların en doğal hali.

b. Var olan özellikle sözlük üyesi olmayanları ona geçirerek duyuruda da aynen sözlükteki gibi çaylaklık sistemi konması.
+ ÇOK daha sakin ve "eskisi gibi" bir yer.
+ Yükselen düzey.
- Deli bir moderasyon faaliyeti.
- Duyurudaki nispeten hızlı cevap veya çözüm olayının kırpılması. İnsanlar burayı hızlıca cevap buldukları için de seviyordur tahminim.

c. Modların hem sayısının arttırılması, hem de müdahalede daha seri olmaları.
+ ÇOK daha sakin ve "eskisi gibi" bir yer.
+ Yükselen düzey.
+ Moderasyon dokunuşu gereken vaziyetlerde hızlı davranış.
- Olası keyfi uygulamaların can sıkabilmesi. Halihazırda mod işlemlerinde bir neden belirtilmediği için, modların anacıklarının hatrı bolca sorulur.
- Devlette polis, duyuruda polis benzetmesi

d. answer.yahoo.com benzeri bir sisteme geçilmesi
+ Çok çok daha isabetli bir soru cevap sistemi
+ İyi moderasyonla birleşirse bal dök yala temiz ortam
- Kimsenin aşina olmadığı bir sistem
- Şu anki özgür havaya zarar.
+/- compumaster veya fader'ın bu konudaki düşüncesi

e. Tüm insanların klavyesinin ayarını bilip bokunu çıkartmaması
+ ÇOK daha sakin ve "eskisi gibi" bir yer.
+ Yükselen düzey.
- Şakacı yada ütopik olmaya luzum yok.
- Asla olmayacak bir şeye inanmak
- Olası kara koyunları ve klavyeşörleri tiksindirecek bir ortam.

f.
g.
h.

uzar gider..Gidip kahve yapayım :)
  • jesterdvine  (08.11.11 06:44:41) 
boşver yav.


  • ben smyrna  (08.11.11 08:45:06) 
ha bi şöyle tavsiyem olabilir mesela ben ilişki sorularını hiç okumadan atlıyorum bana ne lan gülşen abi miyim ben diye. bunları da kapsayan daha fazla kategori ile istenilen kategorilerin görülmemesini sağlayan donuz süper olabilir.


  • darknum  (08.11.11 08:47:55) 
@elxa: her fırsatta söyledim, burası benim için sadece duyuru açma veya cevaplamadan öte bir yer. Daha çok bir sosyal paylaşım sitesi diyelim. B,r çok yararı oldugu için de, azimdir önemdir her türlü. Hatta öyleydi ki bizim firewall (fortiguard) bile engellemişti vakt-i zamanında, verdiği kategori de "social networking" idi. Hehe herhalde sezmiş gavurlar :)

PS: Akabinde mesaj atıp demiştim ki no no no this is a site with the same intent as ask.com or answer.yahoo.com and so I'd like you to reconsider bla bla.. Rekonsider ettiler çok şükür :)
  • jesterdvine  (08.11.11 09:06:31) 
Burası resmen ben şu konuları sevmiyorum, ben bunları sevmiyorum gibi yazıların olduğu bir başlık olmuş. Sevmiyor musun? Okuma! Es geç başlığı. Bence "
henry gale" senin sorunun cevabı da "aramaya inanmak!"

Yukarıda işlevsel ve gayet güzel iş gören bir ARA butonu var duyuru açmadan önce bir arasak çok güzel olacak. İyi Bayramlar.
  • t3hn0  (08.11.11 10:04:19) 
feedbackle falan ugrasmak zor geliyo.

@compumaster burdan sana öneri, kategori gizleme seçenegi eklensin, isteyenler istemedikleri kategorileri görmesin(sözlük teknik gibi) hoşlananlar icin de guzin abla veya artık adı ne olursa bi kategori eklensin.
  • rurouni  (08.11.11 10:14:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.