[]

nasıl bir iş kurmalı?

2 elektrik-elektronik mühendisi kendi işimizi kursak diye dusunduk. otomasyonda iyi para var diyorlar, piyasadan pek haberdar değiliz. nasıl dusunmeli, nerden baslamalı? baska hangi alanlar olabilir, bize fikir verin dostlar.




 
Gelecek 100 yilin otomasyon teknolojisini gelistirseniz de eger iyi bir pazarlamaci ve satici degilseniz iflas edersiniz. Bu soruyu sormanizdan mutevellit diyebilirim ki sirtinizdaki ceketi size satacak bir "sales and marketing" elemanini ekibe katmadan once pek bir ise girismeyin...


  • crown  (07.11.11 21:53:25) 
valla bi aile dostumuz çinden kablodur ara malzemelerdir o tarz şeyleri alıp getiriyor 10000 tl ile başladılar. japonya'ya da el atıp ordanda kaliteli makine elektronik malzeme getiriyolar imalat sanayi için. şuana durumu çok iyi aylık geliri 15 000 20 000 e geliyormuş.. ben öyle duydum.


  • eternal disgust  (07.11.11 22:10:18) 
Piyasada 3-5 yıl pişmeden işe girmeyin...


  • bisanthe  (07.11.11 22:22:10) 
@bisanthe, soru da bu zaten. o kadar geniş bir iş alanı var ki bu mesleğin, gireceğimiz/bulundugumuz işle yapmak istediğimiz iş arasında fark olması kuvvetle muhtemel. o zaman da tecrube pek işe yaramayacak. iş alanı secmek en iyi fikir gibi gorunuyor.


  • art vandaley  (07.11.11 22:30:46) 
Eger "patron" olmak istiyorsaniz hangi is alani oldugu onemli degil. Boya malzemesi satan adam bir kac ay urune calisip asina olduktan sonra uzay mekigi bujisi de satar. Elektronik alaninda tecrube kazanirsaniz bir isinize yaramaz, satis ve pazarlamaya yonelmeniz lazim. Hem urunu tasarlayan, hem gelistiren, hem test eden, hem musteri ihtiyaclarini belirleyen, hem teknik destek veren, hem tanitip pazarlayan, hem satan olacagim ben diyorsaniz bir gunu 48 saat, bir haftayi da 28 gun yaptiginiz icin tebrik ederim.

Eger sadece tanitip pazarlayip satmak istiyorsaniz iki kisi yetebilir belki, daha once bahsedildigi gibi yurt disindan urun getirip satmaya yonelebilirsiniz...
  • crown  (07.11.11 22:51:57) 
sen once pazarini bul. herseye atlama,elinde kalir. ben alirim getir-yap diyenden kapora al. mali oldurur,oyle alir. cine gitmek bisey diil. cin mali dubaide daha ucuz.sen once ne satabilecegine ve piyasasina bak. mal bulmak hikayesi. trde onumuzdeki 10 yil icinde bina stoklarinin %50si yenilenecekmis. bak burdan bisiler cikar. alternatif isitma-sogutma, yesil enerji filan yiyor piyasa.


  • memleket nere  (08.11.11 01:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.